Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív?

Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 10 obrázků
Otevření většiny amerických kin je stále v nedohlednu. Přestane se na ně Hollywood konečně ohlížet? Odloženo také V zajetí démonů 3.  

Vlivem koronavirové pandemie podlehly desítky projektů odsouvaní premiér v kinech a ani budoucnost v tomto ohledu není ani zdaleka jistá. Zraky celého Hollywoodu se v posledních týdnech v tomto ohledu ubíraly směrem k jedinému člověku - Christopheru Nolanovi a jeho novince Tenet. Obří špionážní sci-fi režisér totiž tlačil do kin co nejdříve ve snaze pomoci celému filmovému trhu. 

V tomto ohledu však vizionářský tvůrce narazil hned na dvě věci - jednak na stále se nezlepšující situaci v USA, odkud zpravidla pochází obrovská část tržeb filmů, a s ní spojenou opatrností studia Warner, které se Tenet rozhodlo již dvakrát přeložit - naposledy na polovinu srpna. Aktuálně přichází velice smutná zpráva - došlo k dalšímu odkladu, který je však tentokrát značně odlišný - je totiž na neurčito. Snímek tudíž v tuto dobu nemá žádné datum vydání. Studio se podle svého vyjádření snaží u svých filmů zajistit finanční úspěch, ale zároveň i pomoct kinařům hned, když bude dostatečně bezpečno pro otevření sálů.

Jedinou menší náplastí je, že se studio o nové datum vydání prý podělí co nejdříve, přičemž by se mělo stále počítat s premiérou v letošním roce. Zajímavé je každopádně, že by se ji údajně mohl zbytek světa dočkat dříve než Amerika. Tenet by toti podle insiderů neměl mít tradiční vydání, přičemž Warneři podle oficiálního vyjádření skutečně nepočítají s klasickou celistvou globální premiérou.

Posunutí premiéry se pak nevyhnulo ani dalšímu velkému projektu ze stáje Warnerů - třetímu dílu hororové série V zajetí démonů. Ten se měl do kin původně dostat 11. září, místo toho se na plátna nakonec podívá až 4. 6. 2021.

Vzhledem k odsunutí Tenetu, se kterým se obecně počítalo jako s prvním skutečně velkým projektem mířícím do kin, který má znovu lidi nalákat do sálů, nyní nastává jednoduchá otázka - dočkají se odkladu i další velké letošní premiéry? Bavíme se tady například o Kingsman: První mise s premiérou naplánovanou na 17. září, především pak o nové bondovce Není čas zemřít, která byla na jaře jedním z prvních odložených projektů, a to sice na 19. listopadu, nebo o Black Widow, která by se v současné době měla ukázat někdy na podzim. 

Vše bude samozřejmě záviset na vývoji samotné koronavirové situace, s odložením Tenetu je však v tuto dobu nejasné, zda se ostatní studia nezaleknou risku a pro jistotu nepřijdou s dalšími odklady. Pokud by se tak stalo, tak by se z letoška stal skutečně smutný rok pro všechny filmové fanoušky.

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích se představí John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson.

Zdroj: Variety

Galerie: 11

Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu Tenet se opět odkládá - Vykašle se film na USA a objeví se v Evropě dřív? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest