Godzilla nabírá obsazení

Godzilla nabírá obsazení | Fandíme filmu
Kdo se postaví přerostlé ještěrce a co o filmu prozradil už pátý scenárista?

Nová Godzilla je v přípravě už téměř 2 roky. Zde jsou doposud potvrzená fakta: Režírovat bude Garreth Edwards. Ten jakožto režisér moc zkušeností nemá, natočil pouze Monsters z roku 2010 a TV film End Day. Dále je známo, že filmová Godzilla bude proti sobě mít stejně stavěného protivníka (dokonce několik protivníků). Zatím však nikdo neví jak budou vypadat, či jak se budou příšery jmenovat. Potvrzeno je také to, že produkční společnost Toho, která má na svědomí původní Godzillu z roku 1954, bude pomáhat i s tvorbou tohoto snímku, konkrétně se postará o distribuci v Japonsku. Datum premiéry bylo stanoveno na to 16. Květen 2014, u nás a na Slovensku tedy 15. května 2014.

Vývoj přitom nebyl vůbec jednoduchý Na scénáři se vystřídalo pět různých lidí. První náčrt studiu odevzdal David Callahan. Svoji verzi pak napsal i David S. Goyer, tu pak nakonec dodělával Max Borenstein. Poté byl najat Drew Pearce (Iron Man 3), aby jejich výtvor ještě trochu poupravil a pohrál si trošku s jednotlivými postavami. No a aby toho nebylo málo, tak se na scénaři podílel ještě Frank Darabont. Ano, ten Frank Darabont, který má na svědomí takové snímky jako Vykoupení z věznice Shawshank, nebo Zelená míle. Co se týče příběhu samotného, zatím víme jenom tolik, že Darabont chce film pojmout zcela vážně, Godzilla má být „ničivou přírodní silou“ a podobně jako byly původní filmy reakcí na použití jaderných zbraní na japonské půdě a v Tichomoří, chtěl by scenárista obdobným způsobem reagovat na blíže nespecifikované současné téma.

Vzhledem k nevyhnutelné katastrofě je asi logické, že by hlavním hrdinou filmu měl být voják, kterého by si mohl zahrát Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass, Savages). Jeho nevlastního otce by mohl ztvárnit Bryan Cranston (Breaking Bad, Total Recall) a studio do blíže neurčené role usiluje také o Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene, Oldboy). Produkce by měla začít letos v březnu v kanadském Vancouveru a měla by trvat až do konce června. Očekává se, že film bude ve 3D. Na úplný závěr pro vás máme video, ve kterém se fanoušek pokusil napodobit první promo teaser, který byl promítaný na loňském Comic-Conu v San Diegu.

Godzilla: Napodobení promo teaseru

Zdroje: CBM, io9, Variety, CHUD, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest