Pacific Rim: Guillermo del Toro rozebírá trailer

Pacific Rim: Guillermo del Toro rozebírá trailer | Fandíme filmu
Co talentovaný tvůrce prozradil nového o svém filmu?

Jak jste asi zaznamenali, trailer na Pacific Rim nesklidil úplně jednoznačné ohlasy. Některým filmovým fandům se obří monstra a roboti nesmírně zamlouvají, jiní si stěžují na nižší kvalitu renderů digitálních triků. Ale snad se to podaří do premiéry vytáhnout. Ať už se ale stavíte na kteroukoliv stranu barikády, určitě vás bude zajímat, co k samotnému traileru řekl režisér Guillermo del Toro. Ten si sedl s reportérem MTV a všechno společně důkladně okomentovali. Pokud vládnete angličtinou, můžete si rovnou pustit video na konci článku, pro ostatní máme alespoň rychlý souhrn:

V prvním záběru z ulice sledujeme Mako Mori (jako dospělou ji hraje Rinko Kikuchi), tedy přesněji řečeno flashback, do jejího dětství, kde se dozvíme, jak se poprvé setkala s příšerami zvanými Kaiju, přišla o celou svou rodinu a rozhodla se proti mimozemským obludám bojovat. Na letadlové lodi vidíme, že námořnictvo převáží kostru Kaiju. Proč ne celé tělo? Vypadá to, že Kaiju mají místo krve kyselinu a po smrti se jejich maso rozleptá. Když slyšíme hlas vypravěče, který vysvětluje základní zápletku, slyšíme vlastně úplný začátek celého filmu. Zároveň sledujeme geologický zlom na dně oceánu, ve kterém se ukrývá interdimenzinální portál do světa, ze kterého Kaiju přišly. Ve filmu uvidíme jak samotný portál tak to, co je za ním.

Scéna na Golden Gate Bridge v San Francisku je vůbec prvním zaznamenaným útokem Kaiju a má nám především naznačit měřítko celého filmu. Podívejte se, co Kaiju dokáže způsobit špičkou nehtu. Následně del Toro hovoří o způsobu, jakým piloti ovládají Jaegery, obří stroje, jejichž prostřednictvím lidstvo proti Kaiju bojuje. Pomocí helmy a svorky na páteř se pilot neurálně propojí se svým partnerem a společně pak mohou jako jeden muž řídit celého robota. Přičemž každý z nich ovládá jeho jednu polovinu. (Kdo se se mnou vsadí, že ve filmu uvidíme moment, kdy bude jeden ze dvou pilotů vyřazen a druhý se bude muset s nestandardní situací nějakým způsobem vyrovnat?). Jedním ze stěžejních motivů filmu tak bude hluboké přátelství Raleigha (Charlie Hunnam) a Mako, ústředních hrdinů a pilotů jednoho z robotů, kteří oba díky Kaiju ztratili úplně vše a v životě tak mají už jen boj a jeden druhého. O postavě Idrise Elby del Toro nic bližšího neprozradil, ale máme si všimnout, že v jedné ze scén stojí na obřím palci Jaegera – režisér připomíná, že stroje jsou 25 pater vysoké. Nejoblíbenějším del Torovým záběrem je závěrečný pravý hák poháněný raketovým pohonem a souhrnně o filmu prohlašuje, že ho natočil tak, aby byl tajným snem každého dvanáctiletého kluka a zároveň se jednalo o seriozní podívanou pro dospělé.

Pacific Rim - Komentovaný trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest