Nová Godzilla se představuje

Nová Godzilla se představuje | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Remake Godzilly se na Comic-Conu konečně pořádně představil. Také pro vás máme první obrázek a první plakát.

Mladý režisér Gareth Edwards se před 2 lety nesmazatelně zapsal do povědomí diváků snímkem Monsters. Jedni u nízkorozpočtového hororu zívali nudou, druzí žasli nad tím, co se za pár dolarů dá vytvořit. Do druhé skupiny patří i produkční společnost Legendary Pictures, která se rozhodla, že Edwardsovi svěří remake Godzilly. Ne však té emmerichovské, ale té pravé japonské. Nakonec to však vypadá, že i toho daikaiju (obřích monster) tam bude pomálu.

K bližšímu představení filmu a uvedení prvního teaseru trochu překvapivě došlo na letošním Comic-Conu hned po skončení panelu Pacific Rim a producenti dobře věděli proč. Guillermo del Toro totiž bude právě tím člověkem, který příští rok rozpoutá to pravé monster peklo na Zemi. Zato Gareth Edwards se rozhodl naložit s Godzillou trochu jinak. Příběh totiž bude realisticky sledovat, jak by se země vypořádala s podobnou pohromou a science fiction prvek bude omezen na minimum. Edwards se nechal očividně velice inspirovat Nolanem, jehož Temného rytíře mohl pro magazín Empire okomentovat, a který si Edwardse pozval s dalšími režiséry na krátkou projekci TDKR. „Všude slýcháte, jak jsou studia zlá a ničí tvůrčí vize, ale s Legendary Pictures to bylo úplně naopak.“ tvrdí Edwards.

A jak je to s tím teaserem? Na internetu se sehnat nedá a studio si ho zatím ostražitě střeží. Víme však, co v něm bylo. V úvodu mohli návštěvníci Comic-Conu zhlédnout rozbořené trosky města, hromady mrtvol, poničený mrakodrap a dokonce i končetiny nějakého dalšího monstra. Následuje monolog Roberta Openheimera, který pronesl po prvním testování jaderné bomby. „Věděli jsme, že svět už nebude jako dříve. Někteří se smáli, někteří plakali. Většina však mlčela. Pamatuji si na větu z hinduistického textu, kde Višnu převezme svoji mnohorukou formu a řekne: Teď se stávám smrtí, ničitelem světů.“ Následuje dusot, na zem dopadne mohutné chodidlo a slyšíme známý řev Godzilly. Fanoušci mohli nadšením zbořit sál. Zda se však nové pojetí setká i s pozitivními ohlasy během premiéry, těžko říci. Edwards si totiž očividně hodlá ohlídat filosoficko-meditační pojetí katastrofy, což nemusí být publiku příliš po chuti. Na závěr doplním, že se o scénář společně s Davidem S. Goyerem postaral nováček Max Borenstein, jehož adaptace románu Seventh Son se pro Legendary natáčí právě teď. Godzilla se do kin probourá neznámo kdy, distribuovat ji však budou Warner Bros. a v Japonsku nikdo jiný než Toho Company, která stojí za originálním filmem z roku 1954.

Z Comic-Conu se fanouškům podařilo propašovat jednu jedinou fotku traileru a zároveň byl zveřejněn první oficiální plakát. Obojí najdete v galerii.

Zdroj obrázků: Dread Central

Galerie: 2

Nová Godzilla se představuje | Fandíme filmu Nová Godzilla se představuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest