Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů

Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Koronavirová pandemie stále neutuchá a kinaři po celém světě začínají vypočítávat brutální ztráty pro rok 2020.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Na Malé ženy se chodí i v dalších zemích. V minulém týdnu Malé ženy silně debutovaly v Japonsku s 0,45 milionu dolarů ze 440 kinosálů. Díky tomu již Malé ženy přepočítávají z mezinárodních trhů 101 milionu dolarů, což včetně tržeb z USA dělá souhrnných 209 mil. Vyjma Japonska a některých zemí v Evropě se ve větší míře chodí do kin i v Jižní Koreji.

V té se opět stalo jedničkou víkendu kriminální drama Gyeolbaek (Innocence), které kleslo o 45 % a připsalo si dalších 1,2 mil. dolarů. Úspěch zažívá u korejského publika i pixarovka Frčíme, která stanula na druhém místě s 1,18 mil. V Jižní Koreji se snaží přilákat diváky do kin tím, že snížili ceny lístků o 60 až 70 %.

Francie a Itálie budou znovuotevírat kina od příštího týdne. Stejně jako v případě znovuotevření kin v České republice, i v kinosálech ve Francii a Itálii se budou muset dodržovat rozestupy, omezí se kapacita sálů a diváci budou muset nosit roušky. Ve Francii bude příští týden uvedeno nejméně 30 filmů. Většinou se bude jednat o francouzské tituly, ze zahraničních snímků se diváci dočkají znovuuvedení Neviditelného, Sonica anebo Honu.

IDIOPLAN
Gyeolbaek

V USA se v minulém týdnu chodilo především na Neviditelného, kterému stačilo na první místo v kasovním žebříčku střídmých 383 tisíc dolarů ze 147 pláten (velkou část stále tvoří autokina). Neviditelný poprvé předčil animák Trollové: Světové turné, který se od postupného znovuotevírání kin držel na první příčce víkendových tržebních žebříčků. Na třetím místě se umístila obnovená premiéra Návratu do budoucnosti z roku 1985, která utržila 263 tisíc dolarů. Stejně jako v Evropě, i v USA se snaží kinaři nalákat do kin diváky uvedením klasických populárních filmů. Vedle Návratu do minulosti mohli američtí diváci zavítat i na remastrovanou verzi Čelistí, která utržila 116 tisíc dolarů.

Psychologický horor Neviditelný si díky koronavirové pandemii připsal podivuhodný rekord, který se již nejspíše nikdy nebude opakovat. Od doby, co byl uveden do kin a byl nejnavštěvovanějším filmem víkendu, uběhlo 15 týdnů a až po této době se opět stanul jedničkou víkendu. Žádnému jinému filmu v historii se to nepovedlo. Neviditelný aktuálně přepočítává 64,9 mil. z USA a 123,2 mil. celosvětově.  

Jak tedy sami můžete vidět, v celosvětovém měřítku se stále bavíme o přepočítávání drobných. Pomaličku se přidávají kinosál za kinosálem, země za zemí. K plně otevřenému stavu je ale pořád daleko a pořád platí to, co bylo řečeno už v úvodu. Dokud nebudou k dispozici pořádné premiéry, žádné zázračné tržby v kinech čekat nemůžeme.

Galerii obsadily snímky, které v tomhle paběrkovacím období dokázaly alespoň trošku bodovat.

Zdroj: Variety, II, Deadline I, II, III

« Předchozí kapitola

Návrat do budoucnosti

03.07.1985 | USA
Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 11

Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest