Box Office: Kina hlásí rekordně nízké tržby i návštěvnost

Box Office: Kina hlásí rekordně nízké tržby i návštěvnost | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Virus v USA kina ještě nezavřel, ale návštěvnost i tak citelně klesla. Přišlo nejméně diváků za 40 let, možná vůbec.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V USA jsou kina prozatím otevřená, ale vypadá to, že tržby byly nakonec o trošku nižší, než se předpokládalo. Lionsgate nasadila křesťanské hudební melodrama I Still Believe, u kterého čekala mezi 10 - 12 miliony dolary. Někteří diváci ale v sobotu a v neděli zřejmě zůstali doma a nakonec to bylo jen 9,5 milionu. To je v rámci žánru pořád naprosto v pohodě. Je ale možné, že za jiných podmínek, mohl dát film až patnáctku. Pořád tedy stál 10 milionů a pokud kina nezavřou, určitě má potenciál mít lepší výdrž než mainstreamová konkurence.

Ještě před pandemií koronaviru se nečekalo od Bloodshota moc a komiksovka s Vinem Dieselem nakonec debutuje ještě hůř než předpovídaly pesimistické odhady studia Sony. Celovíkendová premiérová tržba činí 9,3 milionu, takže rozhodně nepomůže k zamýšlenému startu komiksového univerza Valiant a producenti budou možná ještě muset dost doplácet na akčňák, který stál přes 42 milionů. Vin Diesel není mimo Rychle a zběsile žádný kasovní tahoun a zahraniční trhy včetně Číny, kde se hvězda většinou chytí, mají kina zavřená. 

Lionsgate
I Still Belive

Největším filmovým smolařem posledních let ale musí být thriller The Hunt od studia Blumhouse. Film, ve kterém mladí hipsteři loví konzervativní starouše, schytal nejprve kritiku ze strany politiků, kteří viděli film jako nechutnou zábavu pro americké liberály. Místo něho tak na podzim běžel poslední Rambo, ve kterém Stallone loví Mexičany. Když měl The Hunt takhle naloženo, zrušila se premiéra kvůli další veřejné střelbě v USA. Universal nakonec zacílil kampaň na aktuální pátek 13. 3. a vlétl s filmem rovnou do virové pandemie. Debut nakonec dělá 5,3 milionu a o filmu se tak bude víc mluvit a psát, než aby ho někdo skutečně viděl. Snad se mu podaří vydělat alespoň na svůj čtrnáctimilionový rozpočet. 

Blumhouse
The Hunt

U novinek vliv koronaviru obecně moc nepoznáme, když se spekuluje nad předpokládanou a finální výší premiérové tržby. U starších filmů se ale podivně vysoké propady (oproti minulému víkendu) už daleko snáze přičtou právě na účet virové pandemie. "Nejlépe" si vedl Neviditelný "jenom" s propadem 60 %. Horor má ve třetím víkendu 6 milionů a s nimi je už na 64 mega z Ameriky a 122 milionech globálně. Dlouhodobé výhledy tedy nákaza dost pokazila, i tak je film ale hit. Komu virus totálně odřízl postdebutové naděje, je animák Frčíme, který spadl o 73 % (což je pro studio Pixar rekordní pokles) a má ve druhém víkendu 10,5 milionu. Po deseti dnech jsme na 60 milionech v USA a 102 mega globálně. Film zřejmě dá celosvětově nějakých 140 mega (pokud po skončení pandemie nebude nějak dodatečně znovu nasazený), ale to bude všechno. S rozpočtem 200 milionů jde o čistý propadák.

Další kapitola »

Galerie: 3

Box Office: Kina hlásí rekordně nízké tržby i návštěvnost | Fandíme filmu Box Office: Kina hlásí rekordně nízké tržby i návštěvnost | Fandíme filmu Box Office: Kina hlásí rekordně nízké tržby i návštěvnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest