Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana

Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
16. červenec 2020 už se pomaličku blíží a s ním i Nolanova špionážní novinka.

Režisér a scenárista Christopher Nolan (Temný rytíř povstal, Počátek) bývá obvykle tajnůstkář a příliš informací k vlastním projektům neposkytuje. Nejinak tomu je i v případě netrpělivě očekávaného špionážního dobrodružství Tenet, které by měl poslat do kin v půlce července (termín zatím stále platí). O snímku samotném víme relativně málo. Vyjma traileru jsem prakticky žádné další informace od Nolana nedostali, přičemž jsme se dozvěděli, že ani někteří z herců nevědí, o čem to celé vlastně je. Osobně mi tenhle přístup nadmíru sedí, jelikož se v minulosti nejednou stalo, že tvůrci vykecali kompletní film i se všemi zvraty a divák si v kině žádné překvapení neužil. U Nolana na tohle můžete s klidem zapomenout. Naštěstí.

Lehoulinkou nápovědu si pro nás připravil filmový kritik a spisovatel James Mottram, jenž si pro všechny fanoušky přichystal knihu o vzniku Nolanova filmu. Přirozeně bude možné si ji koupit až po premiéře, leč název/podtitul poodkrývá alespoň jedno z tajemství (The Secrets of Tenet: Inside Christopher Nolan’s Quantum Cold War). Těšit se prý máme na "kvantovou studenou válku", tedy opět nesmírně zajímavé a složité téma. Nolan se nikdy velkých teorií nebál, což předvedl kupříkladu v parádním sci-fi Interstellar. Synopse knihy potom slibuje špionážní thriller, který "ohýbá čas", tudíž se evidentně máme na co těšit.

Co vy na to? Měli bychom před premiérou začít studovat kvantovou teorii? 

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích se představí John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 16. července 2020.

Zdroj: Amazon

Foto: Warner Bros.

Galerie: 7

Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu Tenet: Čeká nás kvantová studená válka podle Christophera Nolana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest