Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka

Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu
Bontonfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Mladší diváci o svůj každoroční svátek filmu nepřijdou ani letos.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Zlín Film Festival se stal letos jednou z obětí koronavirové pandemie, neboť nejstarší a největší filmový festival pro děti a mládež se měl původně  uskutečnit v tradičním termínu na přelomu května a června, konkrétně 29. května až 6. června 2020, ale naštěstí ke zrušení nedošlo a letošní jubilejní šedesátý ročník se uskuteční 4. až 10. září 2020. Prezident festivalu Čestmír Vančura odklad okomentoval slovy: "Je nám to nesmírně líto, že letos děti tradičně neoslaví svůj svátek a blížící se konec roku na našem festivalu, ale termín festivalu musíme letos přeložit. Namísto konce školního roku plánujeme přivítat s dětmi jeho začátek.“

I přes to, že celosvětová pandemie zbrzdila a do určité míry zkomplikovala přípravy 60. jubilejního Zlín Film Festivalu, dramaturgům se podařilo připravit kvalitní obsazení mezinárodních soutěží. „Každý z filmů, který u nás bude bojovat o Zlatý střevíček, se v České republice představí vůbec poprvé. Festivaloví diváci tak budou mít opět jedinečnou příležitost nahlédnout do dětského světa prostřednictvím filmů z Jižní Koreje, Mexika, Austrálie, Španělska, Brazílie, Norska a mnoha dalších,“ uvádí umělecká ředitelka ZFF Markéta Pášmová a dodává, že posledně jmenovaná země je známá dlouhodobou produkcí velmi kvalitních dětských filmů. Platí to i u debutu Johanny Helgeland The Crossing. Drama z druhé světové války uvádí na scénu desetiletou Gerdu, jejíž neuvěřitelná statečnost pomůže zachránit židovské sourozence.

I všechny ostatní příběhy se soustředí na téma neobyčejné odvahy dětských protagonistů. Do nelehkého boje o svůj domov se pouští hrdinky filmu The House of Us korejské režisérky Ga-eun Yoon, jejíž debut The World of Us vyhrál v roce 2016 Zlatý střevíček. S únoscem psů si přímo s kriminalistickými schopnostmi poradí brazilská parta ve filmu Daniela Rezendeho Monica and Friends, který vychází ze slavného komiksu Mauricia de Sousy. Hvězdného sportovního nebe se ve filmu Starry Road režisérů Deju Xie, Zhanchang Huang snaží dosáhnout děti z provinční čínské školy, které si doslova proskáčou obtížnou cestu na Mistrovství světa ve skoku přes švihadlo. Záchrana rodiny je nejdůležitějším úkolem nadané a originální dívky Candice v australském H is for Happiness Johna Sheedyho, letošního účastníka berlínského Generation.

Rodinná témata si zvolili tvůrci snímků Letní rebelové a My Hero Alexis. Zatímco u prvního filmu, oplývajícího letní atmosférou, se jedenáctiletý Jonas snaží vylepšit svému dědovi osamělý život, u druhého se malý Tito ocitá v nelehké situaci, kdy od něj jeho otec očekává profesionální fotbalovou kariéru. „Mládežnické či coming-of-age filmy jsou čím dál častěji v hledáčku filmových tvůrců a účastní se nejen festivalů jako je Zlín Film Festival, ale i filmových událostí typu Sundance. I letošní zlínská mládežnická soutěž nabízí silné příběhy, ve kterých mladí lidé dospívají do nové etapy svých životů, ale i do hraničních situací v boji se současnou společností,“ hodnotí Pášmová.

Další kapitola »

Galerie: 10

Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest