Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka

Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu
Bontonfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Mladší diváci o svůj každoroční svátek filmu nepřijdou ani letos.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Mezi dětstvím a dospíváním se nacházejí protagonisté filmů Life without Sara Amat, Sunburned a Summer White. Z Velké Británie se 60. ZFF zúčastní hned dva zástupci, shodou okolností oba s ženskými hrdinkami. Ve světě oceňovaný snímek Rocks režisérky Sarah Gavron nás zavádí do dnešního Londýna, jehož ulice jsou svědkem hořkého životního příběhu dívky Sholy a jejího mladšího bratra. Nejvyšší známku se snaží získat patnáctiletá gymnastka Leigh v debutu Evy Riley Perfect 10.

Ve světové premiéře se v rámci 60. Zlín Film Festivalu představí celovečerní hraný debut režiséra Tomáše Polenského s názvem Smečka. Film vznikl v mezinárodní koprodukci České republiky, Slovenska a Lotyšska a věnuje se tématu šikany v mládežnickém hokejovém prostředí. Hlavní linie filmu sleduje příběh šestnáctiletého hokejového brankáře Davida, který nastupuje do nového hokejového týmu. Ten jej však nepřijímá a David se stává obětí šikany. "Podle výzkumů problém šikany řeší každé páté dítě. O šikaně se obvykle hovoří pouze v souvislosti se školstvím. Ze své zkušenosti však vím, že mládežnické sportovní kolektivy jsou jí plné, a často je mnohem brutálnější než šikana na školách,“ přibližuje Polenský, režisér a spoluautor scénáře, a dodává, že je přesvědčený, že právě proto bude téma rezonovat zejména mezi mladými diváky. "Máme všichni velkou radost, že se premiéra Smečky odehraje ve Zlíně, kde se film také natáčel. Vrátíme se sem téměř na rok přesně od poslední klapky," dodávají producenti filmu Julietta Sichel a Jan Froněk z 8Heads Productions. Jak můžete vidět na ústřední fotce, ve snímku se mihnul i legendární brankář Dominik Hašek.

Uvedení českého snímku v soutěžní sekci filmů pro mládež právě na zlínském festivalu vítá i Pášmová. „Smečka je film o teenagerech a pro teenagery. Jako takový přesně zapadá do skladby snímků, které zlínský festival svým divákům už šedesát let nabízí. Jsme rádi, že Česká republika bude mít svého kandidáta v mezinárodní soutěži což, zejména v posledních letech, nebylo běžné. O to víc nás těší, že příběh zasazený do Zlína, navíc hokejového Zlína, bude mít premiéru právě před zlínským publikem. Věříme, že uvedení v rámci Zlín Film Festivalu bude pro film také úspěšným startem jeho účasti na zahraničních festivalech.“ Slavnostní premiéra snímku se uskuteční v sobotu 5. září, projekce pro školy se chytá na pondělí 7. září.

Zdroje: zlinfest, tisková zpráva_ZFF

Foto: FB_ZFF

« Předchozí kapitola

Galerie: 10

Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu Zlín Film Festival bude, uvede premiéru českého hokejového snímku Smečka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest