Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální

Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Nová Planeta opic nebude ani čistokrevným restartem, ale ani přímým pokračováním. S produkcí by se pak mohlo podle všeho začít již relativně brzy.

Ikonické sérii Planeta opic, která se na plátna kin poprvé podívala už v roce 1968, rozhodně nejsou cizí restarty - za posledních pět dekád se totiž dočkala rovnou dvou. Ten první si na starost vzal režisér Tim Burton v roce 2001, nějakou díru do světa s ním však rozhodně neudělal a snímek spíše lehce upadl v zapomnění. To moderní tvář značky s Andym Serkisem v hlavní roli, kde už byli inteligentní primáti oživeni pomocí digitálních triků a technologie motion capture, si vedla o poznání lépe a v roce 2017 se ji tvůrcům povedlo úspěšně a celkem definitivně zakončit.

Přestože jsme se konce nové trilogie dočkali teprve před třemi lety, nový vlastník značky v podobě Disneyho už začal s přípravami dalšího pokračování. Už nějakou dobu se ví, že se režie ujme Wes Ball (série Labyrint), dosud však nebylo jasné, jak přesně se k trilogii postaví - zda vytvoří klasické pokračování či úplný restart. Jediné, co režisér prozradil je, že se hodlá k dosavadním filmům chovat s úctou a že jejich odkaz nehodí do koše. Celou záhadu aktuálně objasnil scenárista Josh Friedman.

Ten prozradil, že připravovaný film nebude přímým pokračováním, a že bude vyprávět svůj vlastní a zcela originální příběh. Na poslední tři filmy, které jsou podle něj jednou z nejlepších trilogií moderní filmové historie, se prý jednoduše nenavazuje moc lehce a kromě toho pak celkově neměl zájem natočit jednoduše čtvrtou část poslední série. Místo toho tvůrci chtějí vytvořit něco vlastního.

Ačkoliv film nebude na ty předešlé přímo navazovat, stále se bude nacházet ve stejném univerzu. Nebude se tedy jednat o kompletní restart. Fanoušci předešlé trilogie se pak podle všeho nemají podle Friedmana čeho bát, značka je v dobrých rukou. Toto ujištění opřel o fakt, že se na snímku podílejí i tvůrci Zrození a Úsvitu planety opic, Rick Jaffa a Amanda Silver. Aktuálně se pak podle všeho práce na scénáři posouvají dopředu a vzhledem k tomu, že bude snímek z velké části tvořen digitálními efekty, by produkce mohla začít relativně brzy, pandemii navzdory.

Zdroj: Discussing Film

Zrození Planety opic

04.08.2011 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 12

Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu Planeta opic: Příští film nechce těsně navazovat na ty dosavadní, z větší části bude digitální | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest