X-Men: Days of Future Past - Další mutanti na palubě

X-Men: Days of Future Past - Další mutanti na palubě | Fandíme filmu
20th Century Fox
Po Hugh Jackmanovi, Ian McKellenovi a Patricku Stewartovi se vrací další herci z původní trilogie.

Ještě před Vánocemi bylo potvrzeno, že se v X-Men: Days of Future Past stoprocentně vrátí Ian McKellen (starý Magneto) a Patrick Stewart (starý Profesor X) a s největší pravděpodobností i Hugh Jackman (Wolverine). Hugh Jackman svou účast po nějaké době potvrdil a nyní se dozvídáme, že se vrátí také Anna Paquin (Rogue), Ellen Page (Kitty Pride) a Shawn Ashmore (Iceman), přičemž klíčový je především návrat Kitty Pride, protože právě její vědomí cestuje v komiksové předloze z budoucnosti do minulosti a propojí tak staré a mladé verze našich hrdinů. Režisér Bryan Singer k posledním třem jmenovaným žertovně poznamenal, „díky Brettu Ratnerovi, že je nezabil“, což může být jen vtipná poznámka bez významu, ale možná jí Singer něco naznačuje. Mohl by nám tak sdělovat, že jsou tři postavy (nebo alespoň Kitty) pro příběh důležité, nebo že by rád použil i jiné postavy, ale bohužel jsou už mrtvé. 

Britský Daily Mail sice uvádí, že se vrátí také Hale Berry (Storm), ale těžko říct, jakou lze bulvárnímu deníku přikládat váhu, je dost dobře možné, že vychází jen ze staršího článku The Hollywood Reporteru, ve kterém se neurčitě říká, že „návrat Halle Berry a Jamese Marsdena (Cyclops) zatím nebyl potvrzen“. Kdo se téměř určitě nevrátí jsou naopak January Jones (Emma Frost), Famke Janssen (Jean Grey), Rose Byrne (Moira MacTaggert) a Alan Cumming (Nightcrawler), kteří shodně v různých rozhovorech uvádějí, že žádný telefonát od studia zatím nepřišel. Ono asi také není divu, protože už v tuto chvíli je potvrzen návrat přinejmenším deseti různých postav! A to Mark Millar, koordinátor komiksových filmů studia Fox, tvrdí, že „každá postava musí mít ve filmu své místo, nikdo v příběhu není jen tak pro parádu a obsazení by nemělo být příliš velké, aby nám na všech postavách záleželo“.

Toho by ale nemuselo být tak těžké dosáhnout, protože The Hollywood Reporter uvádí, že starší verze postav z původní trilogie se objeví převážně ve scénách alternativní dystopické budoucnosti, ve které by se neměla odehrávat příliš velká část filmu. Což může nepřímo potvrzovat i další prohlášení Marka Millara, který se nedávno nechal slyšet, že s Wolverinem se musí začít šetřit, aby na něj diváci měli pořád stejnou chuť, jako doposud. Nemusí být úplně všude, jiné postavy jsou také zajímavé. Samotný Jackman pak o filmu prozradil, že se v něm bude „tak trochu cestovat časem, bude nabitý akcí a objeví se v něm každý druhý herec, který kdy oblékal superhrdinský kostým“. Minimálně co se X-Menů týče, není ta závěrečná nadsázka daleko od pravdy, co myslíte?

Závěrem doplňujeme, že natáčení pořád ještě nezačalo (čeká se, až Jennifer Lawrence v březnu dokončí druhý díl Hunger Games), nicméně už teď víme, že film bude prezentován ve 3D. Není jisté, zda v něm bude rovnou natočen, nebo půjde o postkonverzi, nicméně vzhledem k tomu, že Singer spolu s kameramanem Newtonem Thomasem Sigelem točili ve 3D už Jacka a obry, vsadil bych si na první variantu. Na úplný závěr pro vás ještě máme první stránku scénáře, kterou si můžete prohlédnout buď dole v galerii, nebo si ji přečíst v našem českém překladu:

Tak jak přirozená evoluce vytváří nové druhy, stávají se jiné vzácnějšími a vzácnějšími, až konečně vyhynou. Nejvíc přirozeně utrpí druhy, které jsou v nejtěsnější konkurenci s těmi, které momentálně procházejí modifikací a sílí.

- Charles Darwin: O původu druhů

Zdroje: Collider, Collider II, Hey U Guys, Coming Soon, Daily Mail UK, THR, ER Boxoffice, Sci-fi Now, Bryan Singer twitter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest