X-Men: Days of Future Past: Magneto, Profesor X, Wolverine

X-Men: Days of Future Past: Magneto, Profesor X, Wolverine | Fandíme filmu
Noví X-Meni nabírají staré známé posily. Kdy začne natáčení? A proč vlastně Matthew Vaughn projekt opustil?

Na úvod připomeneme, že komiks (a pravděpodobná předloha stejnojmenného filmu) Days of Future Past vypráví příběh, ve kterém jsou všichni mutanti v blízké budoucnosti nahnáni do internačních táborů a světu vládnou obří roboti, takzvaní Sentinelové. Kitty Pryde (ve třetích X-Menech ztvárněná Ellen Page) pošle své vědomí do minulosti, aby varovala mladší já Profesora X a spol. Ti se pak pokusí temnou budoucnost odvrátit.

Taková zápletka je ve filmu ideální pro znovuobsazení herců z původní trilogie, a po řadě spekulací teď bylo definitivně potvrzeno, že se v X-Men: Days of Future Past do svých rolí vrátí Patrick Stewart (Profesor X) a Ian McKellen (Magneto). O účasti se jedná také s Hugh Jackmanem, alias Wolverinem, který by tak udržel postavení jediného herce, který se objevil ve všech sedmi dosavadních filmech ze světa X-Menů. Jackman právě dokončil natáčení The Wolverina a čeká ho propagace Bídníků, ale pak by měl mít volno, takže z hlediska rozvrhu by vše mohlo vyjít. Preprodukce už začala, přičemž první klapka padne v dubnu, aby se stihla premiéra v červnu 2014. Natáčet se bude v Montrealu. Krom herců z původní trilogie zatím byly oficiálně potvrzeny také návraty Jamese McAvoye (mladý Profesor X), Michaela Fassbendera (mladý Magneto), Jennifer Lawrence (mladá Mystique) a Nicholase Houlta (mladý Beast). Připomínáme, že u herců z původní trilogie není jasné, jestli budou svým mladším kolegům plnohodnotnými partnery, nebo se filmem jen tak mihnou, nastaví kurz a pak vyklidí pozice týmu z minulosti.

Konečně také bylo objasněno, proč Matthew Vaughna na pozici režiséra vystřídal producent Bryan Singer. Po ohlášení prodeje LucasFilmu Disneymu se objevily spekulace, že by Vaughn mohl být žhavým kandidátem na zrežírování sedmé epizody Hvězdných válek. Naposledy podobné úvahy podpořil herec Jason Flemyng, Vaughnův kamarád a pravidelný spolupracovník, který v rozhovoru neprozřetelně uvedl, že ve Star Wars pro něj Matthew určitě roličku zase najde. Když si Flemyng uvědomil, co řekl, začal se chovat divně. To může znamenat, že prozradil, co neměl, ale také se dost možná jedná o jasné znamení, že si herec z novinářů udělal dobrý den.

Mark Millar (řídící osoba komiksové sekce studia Fox, komiksový autor a Vaughnův blízký přítel) takové zvěsti popírá a tvrdí, že pro Vaughnův náhlý odchod od X-Menů existuje úplně jiný důvod. Millar už déle než před rokem začal připravovat komiks The Secret Service a hned od začátku byli s Vaughnem domluvení, že ho po dokončení X-Men: Days of Future Past společně zfilmují. Jenže z ničeho nic se napříč Hollywoodem začaly rojit scénáře, které Millarovu myšlenku vykrádaly, a tak se oba pánové rozhodli šlápnout na plyn dřív, než jejich nápad použije někdo jiný a jejich film tak přijde o vítr v plachtách, nebo rovnou přímo o možnost natočení.

A na co se v The Secret Service můžeme těšit? Millar komiksovou minisérii popisuje jako mix Jamese BondaMy Fair Lady. Příběh pojednává o výrostkovi z ulice, kterého pod svá křídla vezme špionážní agentura a udělá z něj uhlazeného „007“. Proč zrovna z kluka z ulice? Protože je mladý muž zocelený životem v džungli sociálního ghetta všeho schopný, a pokud by se mu během akce cokoliv stalo, nikdo ho nebude postrádat. Že má Vaughn cit pro bondovskou poetiku víme už z X-Men: První třídy a Millarovo vykreslení drsných teenagerů známe z Kick-Asse. Kromě mladého hrdiny filmaři shánějí také někoho do role postaršího mentora, tedy jakéhosi Higginse špionážního světa. Ideální by prý byl někdo jako Hugh Grant nebo Collin Firth, nicméně těmhle dvěma by nikdo nevěřil, že někomu dokážou nakopat zadek, takže hledání pokračuje. Zatím byl obsazen pouze Mark Hamill (Luke Skywalker), který by si snad měl zahrát sám sebe. Co vy na to? Vybral si Vaughn dobře? Nebo měl nechat The Secret Service plavat a věnovat se X-Menům?

Zdroje: Bryan Singer Twitter, THR, THR II, CBR, Daily Record, HeyUguys, Mark Millar Twitter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest