Avatar 2: Fotografie představují natáčení v obřích vodních nádržích

Avatar 2: Fotografie představují natáčení v obřích vodních nádržích | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Seznamte se s obtížemi a bezpečnostními podmínkami podvodního natáčení.

Producent Jon Landau slíbil, že se postupně bude dělit o fotky z natáčení pokračování Avatara a slib zatím plní. Po minulé fotce z natáčení jedné z „lidských“ scén tentokrát vidíme, jak vznikala jedna z motion capture (přesněji performance capture) scén, kdy kamery z herců zachycují vlastně jen pohyby a jejich podoba i prostředí, do kterého jsou zasazené, vznikají dodatečně v počítačích. Konkrétně v tomhle případě sledujeme natáčení v obřích nádržích, kde vznikaly podvodní scény, jež by měly hrát ve snímku prim.

Landau vysvětluje, že Cameron z vysuté lávky korigoval herce před tím, než se ponořili pod hladinu a se zadrženým dechem odehráli svoje scény. Povšimněte si bílé hladiny, kterou nádrž má. Konkrétně jde o plovoucí kuličky, které slouží k tomu, aby pod vodu nevnikalo světlo a nekolidovalo se systémem, který zaznamenává pohyby herců. Zároveň jsou ale kuličky fyzicky prostupná a tím pádem i bezpečná bariéra, skrze kterou se mohl kdokoliv v případě potřeby okamžitě vynořit.

Fotky najdete dole v galerii.

V hlavních rolích hrají Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Datum premiéry Avatara 2 je stanovené na 16.12. 2021.

Zdroje: 20th Century Studios, Jon Landau

Galerie: 3

Avatar 2: Fotografie představují natáčení v obřích vodních nádržích | Fandíme filmu Avatar 2: Fotografie představují natáčení v obřích vodních nádržích | Fandíme filmu Avatar 2: Fotografie představují natáčení v obřích vodních nádržích | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest