Avatar: Pokračování přesahuje Cameronova očekávání

Avatar: Pokračování přesahuje Cameronova očekávání | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Zoe Saldana má zajímavé filmové prvenství a Cameronův tým připomíná také své další chystané projekty.

Na barcelonské hollywoodské přehlídce CineEurope mělo svoji prezentaci také studio Fox a došlo i na filmy Jamese Camerona. Producent Jon Landau pustil několik scén z Ality: Bojového anděla, ale nic moc bližšího jsme se o ukázce nedozvěděli. Nového Terminátora prezentovalo krátké video, ve kterém Arnold Schwarzenegger pozdravil přítomné a v podstatě připomněl, že se nový Terminátor chystá, a že se točí právě ve Španělsku. Nejvíc jsme se tak dozvěděli o pokračování Avatara.

James Cameron v přednahrané zprávě uvedl, že má za sebou 130 dní natáčení. Stál při tom před obří vodní nádrží a připomněl, že voda hraje ve filmu klíčovou roli. Kate Winslet, která si zahraje novou postavu a spolupracuje s Cameronem poprvé od Titanicu, prý dokáže pod vodou udržet dech po sedm minut, což je při natáčení vodních scén nesmírně důležité. Jak už vodní prostředí indikuje, podíváme se na dosud neviděné části Pandory. A poslední Jamesova zprávička – Zoe Saldana, která si zopakovala roli Neytiri, minulý pátek dokončila svoje scény. Závěrem Cameron dodal, že první výsledky práce daleko předčily očekávání Camerona a jeho kolegů.

Jasně, Cameron točil zprávu především pro evropské provozovatele kin, tak jim přece nebude říkat, že práce pokračuje mizerně, ale pokud se všechno vážně daří skvěle, tak jsme samozřejmě jedině rádi.

Ale ještě se krátce vraťme k Zoe Saldana. Té se podařilo docílit zajímavého prvenství. Je první hereckou hvězdou, která se objevila ve dvou filmech, které utržily víc než dvě miliardy. Poprvé to bylo samozřejmě právě v Avatarovi a podruhé v Avengers: Infinity War, když magickou hranici přesáhli minulý týden. Jako úplně první si tuhle kuriózní statistiku připsala jistá Julene Renee, která v Titanicu hrála zanedbatelnou roličku v taneční scéně a stejně tak se mihla v pozadí v Avatarovi, kde dělala křoví v technologickém velíně. A svým způsobem má na kontě dva dvoumiliardové filmy také Terry Notary, specialista na performance capture. V Avengers: Infinity War propůjčil pohyby digiální postavě Culla Obsidiana a v Avatarovi jednomu z létajících tvorů. Jistě však dáte za pravdu, že historie si bude pamatovat spíš Zoe.

Na závěr James Cameron o science fiction:

Zdroje: Deadline, Terminator Fans

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Avatar: Pokračování přesahuje Cameronova očekávání | Fandíme filmu Avatar: Pokračování přesahuje Cameronova očekávání | Fandíme filmu Avatar: Pokračování přesahuje Cameronova očekávání | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest