2084: Scenárista nového Batmana chystá variaci na 1984

2084: Scenárista nového Batmana chystá variaci na 1984 | Fandíme filmu
20th Century Fox
Sci-fi film nám ukáže další nešťastnou vizi budoucnosti, kde je život lidí monitorován. O dohled se postará producent série Transformers.

Ve studiu Paramount se připravuje sci-fi film s názvem 2084, který se bude odehrávat v dystopické budoucnosti, kde po globální destrukci povstala novodobá společnost jako fénix z popela a životy lidí jsou pod neustálou kontrolou. Tomuto systému se brzy postaví mladý pár, který založí povstalecké hnutí. Z nástinu děje můžeme poznat, že projekt si bere inspiraci ze slavného románu 1984 George Orwella. Ten vyšel v roce 1949 a příběh situoval třicet pět let do budoucnosti, kde vládne totalita, všechno sleduje Velký bratr, láska se trestá a jedno z oficiálních hesel ideologie hlásá, že válka je mír. 

Román se dočkal i filmových zpracování a jeden čas chystal další film Paul Greengrass, z něhož pravděpodobně sešlo. Ti, které látka přitahuje, by tak mohli vzít zavděk právě 2084, jenž je v rané fázi vývoje. Jako scenárista byl oznámen Mattson Tomlin. Mezi jeho nejznámější práci můžeme brát scénář k The Batmanovi, na němž pracoval společně s režisérem Mattem Reevesem. Dále Tomlin píše scénář ke snímku Mega Man, který vychází z videoherní předlohy. 2084 bude produkovat Lorenzo di Bonaventura, který stojí za sérií Transformers. Níže si můžete přehrát trailer na jednu z nejpovedenějších filmových adaptacích 1984.

Zdroj: Deadline

Titulní fotka je ilustrační, je z filmu 1984.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest