Zájem Čechů o filmy online je u některých služeb i šestinásobný oproti rekordu před pandemií

Zájem Čechů o filmy online je u některých služeb i šestinásobný oproti rekordu před pandemií | Fandíme filmu
Trésor Films
Zobrazit další 3 obrázky
Aerovod představuje film Překladatelé v české premiéře, výběry osobností i restaurovanou klasiku.

Online videopůjčovny stále frčí. Není divu. Represivní opatření vlády zavedené kvůli koronavirové pandemii se sice pomaličku začínají rozvolňovat, ale absolutní volnost pohybu a sdružování je ještě daleko. Lze tedy pochopit, že lidé pořád tráví spoustu času u obrazovek svých televizorů. Do kina nemohou, tudíž další logickou volbou jsou služby poskytující filmový zážitek online. A jak bylo řečeno, těm se momentálně daří nadmíru dobře. Kupříkladu služba Aerovod se těší i nadále bezprecedentní přízni diváků, která vzrostla bezprostředně po březnovém uzavření kin. „Divácká pozornost se přirozeně přesunula do online prostředí a my jsme zareagovali atraktivním obsahem. Ani v dubnu zájem o sledování filmů online z pohodlí domova neklesl. Tržby budou podobné těm březnovým, které nakonec oproti nejúspěšnějšímu dosavadnímu měsíci, prosinci 2019, vyšplhaly šestinásobně" říká dramaturg Jakub Němeček.

Filmový katalog Aerovodu v současné době obsahuje již více než 300 snímků. „Výběr filmů zjednodušujeme našim zákazníkům tematickými kolekcemi a doporučeními zajímavých osobností ze světa kultury," říká Němeček. Diváci se tak mohou inspirovat filmovými tipy rappera Vladimira 518, multimediálního umělce Krištofa Kintery, člena skupiny Tata Bojs Mardoši nebo moderátorky a módní publicistky Veroniky Ruppert. „Těší nás také kolekce Restaurované klasiky," pokračuje Němeček. V té diváci najdou digitálně restaurované filmy ze 60. let od autorů československé nové vlny, navíc opatřené anglickými titulky. „Jde o výjimečná kinematografická díla, která by neměl minout žádný opravdový milovník filmu. Snímky z této kolekce nabízíme v rámci předplatného a jsou tedy příjemným zpestřením nabídky pro naše věrné zákazníky. Kolekci budeme i nadále rozšiřovat a kromě filmů jako Hoří, má panenko, Intimní osvětlení, Spalovač mrtvol či Starci na chmelu můžeme slíbit třeba Markétu Lazarovou nebo Ostře sledované vlaky," dodává Němeček.

Pro své zákazníky si Aerovod připravil na 29. dubna 2020 českou premiéru francouzského snímku Překladatelé režiséra Régise Roinsarda. Ten vypráví příběh devíti překladatelů, kteří se nechají zavřít do luxusně vybaveného bunkru, aby zde pracovali na cizojazyčných verzích přísně tajného rukopisu. Skvělá zakázka se ale brzy stává noční můrou. Na internet unikne prvních deset stránek očekávaného bestselleru a neznámý vyděrač vyhrožuje zveřejněním dalších kapitol. V bunkru roste napětí a čím dál zoufalejší vydavatel je ochoten udělat cokoliv, aby zrádce odhalil. Skvěle obsazený thriller (Olga Kurylenko, Lambert Wilson) plný zvratů evokuje záhady Agathy Christie v moderním kabátu. „Jedná se o film, který mimo jiné skvěle vypadá. Plátno mu tedy sluší, ale v současných podmínkách je pro nás vzrušující experimentovat s novým distribučním modelem, kdy divákům snímky představujeme v online prostředí dříve než v kině. Jsem přesvědčen, že Překladatelům se bude dařit velice dobře, je to totiž přesně ten typ obsahu, který diváci doma rádi vyhledávají," říká ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle.

Překladatelé jsou k přehrání zde.

Zdroj: Tisková zpráva / Aerofilms

Foto: Trésor Films

Galerie: 4

Zájem Čechů o filmy online je u některých služeb i šestinásobný oproti rekordu před pandemií | Fandíme filmu Zájem Čechů o filmy online je u některých služeb i šestinásobný oproti rekordu před pandemií | Fandíme filmu Zájem Čechů o filmy online je u některých služeb i šestinásobný oproti rekordu před pandemií | Fandíme filmu Zájem Čechů o filmy online je u některých služeb i šestinásobný oproti rekordu před pandemií | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest