Cesta kolem světa: Snímek, který neměl nikdo vidět, do kin nepůjde, ale uvidíte jej online

Cesta kolem světa: Snímek, který neměl nikdo vidět, do kin nepůjde, ale uvidíte jej online | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Epidemie koronaviru má další filmovou oběť, tentokrát české provenience.

Snímek Cesta kolem světaLukášem PavláskemOndřejem Sokolem v hlavních rolích zachycuje natáčení nejšílenějšího cestopisu všech dob, leč do českých kin se 21. března 2020, jak bylo původně v plánu, nepodívá. I přes nesouhlas tvůrců a obou hereckých hvězd bude film dostupný již 15. března na webu www.cestakolemsvetafilm.cz.

Celovečerní film vznikl z materiálů natočených při tvorbě původně plánovaného cestopisného seriálu, který se natáčel pod taktovkou režiséra Dana Svátka. Netradiční putování s herci Pavláskem a Sokolem režisér realizoval v roce 2018, od března do července.

Štáb postupně spolu s herci navštívil Spojené arabské emiráty, Thajsko, Katar, Japonsko, Filipíny, Austrálii, Bali, východní i západní pobřeží Spojených států, Mexiko, Kolumbii, Švýcarsko a Maledivy a během necelých 4 měsíců natočil 12 dílů, z nichž každý má stopáž 20 minut a uvede je v blízké době Prima Cool.

Na cestách neustále docházelo k nějakým problémům a situacím, jež často byly přímo dobrodružné, až akční. Je přímo neuvěřitelné, že to ti dva, myslím Ondřeje a Lukáše, a také vlastně celý štáb, ve zdraví přežili,“ hodnotí producent IS Produkce Martin Gazda, proč vlastně celovečerní film s podtitulem „Jeden průser za druhým“ vznikl.

Film měl mít původně premiéru v kinech, a to 21. března. „Vzhledem k současné epidemii koronaviru a přijatým preventivním opatřením jsme rozhodli premiéru přesunout na internet tak, aby lidé mohli film, alespoň dočasně, sledovat ze svých domovů. Na zmíněné webové stránce bude snímek dostupný od neděle 15. března,“ informoval Martin Gazda.

S uvedením tohoto filmu však nesouhlasí režisér cestopisu Dan Svátek. „Nevylučujeme, že se budeme bránit soudně. S podobou filmu nesouhlasíme. Nechceme, především tedy herci, aby se zveřejnily záběry, které nikdo neměl vidět,“ reagoval Svátek. Podle IS Produkce však společnost jako koproducent vlastní veškerá práva na natočený materiál.

Skutečně se tvůrci a produkce nepohodlí? A nebo je to celé mystifikace a marketing? Posuďte sami, tady je trailer:

  • Aktualizovaný přehled dopadů koronaviru na filmový svět najdete zde

Zdroj: Tisková zpráva

Zdroj fotek: IS Produkce

Galerie: 3

Cesta kolem světa: Snímek, který neměl nikdo vidět, do kin nepůjde, ale uvidíte jej online | Fandíme filmu Cesta kolem světa: Snímek, který neměl nikdo vidět, do kin nepůjde, ale uvidíte jej online | Fandíme filmu Cesta kolem světa: Snímek, který neměl nikdo vidět, do kin nepůjde, ale uvidíte jej online | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest