Top Gun 2: Iceman se vrátit neměl, ale Val Kilmer si návrat vyžebral

Top Gun 2: Iceman se vrátit neměl, ale Val Kilmer si návrat vyžebral | Fandíme filmu
Paramount Pictures
V jedničce hrát Kilmer nechtěl a o účast ve dvojce si naopak musel sám říct.

V letošním roce se na plátna kin vrátí elitní letečtí stíhači hrající ve volných chvílích beachvolejbal, když se konečně dočkáme pokračování kultovního studenoválečného snímku Top Gun, v němž v roce 1986 zazářil Tom Cruise coby výjimečný a současně trošku arogantní pilot s přezdívkou Maverick. Ten bude v centru dění i tentokrát, leč již nebude dostávat bolestivé lekce, ale naopak on bude tím, kdo bude dusit nadějné a sebevědomé mladíčky. Top Gun: Maverick by měl do českých kin dorazit 31. prosince 2020 a vyjme Cruise se můžeme těšit na půvabnou Jennifer Connelly, Milese Tellera, Jona Hamma, Glena Powella, Eda Harrise a též na Vala Kilmera alias Icemana z jedničky.

Zajímavé je, že tvůrci v čele s režisérem Josephem Kosinskim původně s Kilmerem nepočítali. Zřejmě se jim úplně nehodil do konceptu, ovšem nakonec se ve filmu objeví. Kilmer totiž sám oslovil producenty a v prvé řadě Cruise, jenž bez remcání souhlasil. Kilmer to napsal ve svých pamětech, které nedávno vyšly pod názvem I'm Your Huckleberry. Rodák z Los Angeles rovněž uvedl, že paradoxně o roli v prvním Top Gunu nijak zvlášť neusiloval, casting odfláknul a obecně jej příběh vlastně nebral. Nicméně castingovému oddělení se evidentně zalíbil a part získal.

Icemana tedy ve filmu uvidíme a zrovna tak se můžeme těšit na neskutečně nařachané akční scény, které se dle Jaye Ellise zařadí k těm nejopulentnějším v historii filmu. Údajně to je takový vizuální nášleh, že fanoušci budou potřebovat dvě projekce, aby to všechno pobrali. Cruise si pro své herecké kolegy připravil relativně rozsáhlý tréninkový program, během něhož všichni nalétali desítky hodin s instruktory z Top Gunu. A z Ellisova nadšení je znát, že zrovna on si téhle zkušenosti velice cenní a celý proces si hodně užíval.

Top Gun: Maverick (2020): Přes třicet let ve službě. Pochvaly. Vyznamenání. Jediný, kdo za posledních 40 let sestřelil tři nepřátelská letadla. Přesto ho nikdy nepovýšili? Proč? Protože je to Maverick. Rebel, který poslouchá jen sebe sama. Režíruje Joseph Kosinski.

Zdroj: CB, CBM, ET

Foto: Paramount Pictures

Top Gun

16.05.1986 | USA
Akční, Válečný, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest