Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise

Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Uchazečů o roli Mavericka bylo hodně, ale těžko si představit třeba takového Jima Carreyho v kokpitu stíhačky F-14 Tomcat.

Letos v červenci by měl do kin po celém světě dorazit druhý Top Gun s podtitulem Maverick. Nestárnoucí Tom Cruise se samozřejmě vrátí jako Pete "Maverick" Mitchell a opět by to měla být technicky brilantní akční jízda plná leteckých soubojů. Našlapané trailery napověděly, že režisér Joseph Kosinski by mohl být vhodnou náhradou za dnes již zesnulého Tonyho Scotta, tudíž se snad nedočkáme zneuctění studenoválečné "macho" klasiky z roku 1986. Současně je takřka nemyslitelné, že by Maverick neměl Cruisovu tvář, ačkoliv to tak reálně mohlo být. Cruise toho před Top Gunem totiž zas tak moc nenatočil a spíše se jednalo o odlehčenější komedie typu Riskantní podnik či Panictví po americku. Už tehdy platil za vycházející hvězdu, ale na průlom teprve čekal. Primárním cílem tvůrců tedy nebyl. Kdo tedy dostal nabídku jako první?

Sebestředného, egoistického a současně extrémně šikovného pilota si mohl střihnout Matthew Modine (Sirotci, Memphiská kráska, seriál Stranger Things), jenž v první polovině osmdesátých let platil za podobně talentovaného mladíka jako Cruise. Nicméně roli odmítl, neboť měl problém s militaristickým pojetím filmu a obával se, že by mu účast v takto zaměřeném projektu mohla u fanoušků uškodit. Zvolil proto raději protiválečné drama Stanleyho Kubricka Olověná věsta, v němž se legendární režisér kriticky vyjádřil k tématu vietnamské války. Mezi dalšími adepty na roli nechyběli kupříkladu Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Sean Penn a Michael J. Fox. Uvažovalo se též o účasti Jima Carreyho, Scotta Baioa a Toma Hankse. Nakonec však roli uzmul Cruise a i díky jeho charismatu se stal Top Gun nejvýdělečnějším filmem roku 1986, když při rozpočtu 15 milionů dolarů vytřískal z kin po celém světě více než 350 mega.

Top Gun (1986): Mladí vojenští piloti Pete "Maverick" Mitchell a jeho kolega Goose jsou vysláni na pětitýdenní kurz do kalifornského Miramaru do školy pro elitní vojenské piloty, které se říká Top Gun. Maverick je na to hrdý a hodlá se stát nejlepším bojovým pilotem ve vojenském námořnictvu. Avšak jeho hazardérství není obdivováno, naopak mu působí mezi kolegy a nadřízenými potíže, protože Maverick porušuje pravidla a oficiální předpisy. Jeho instinkt je pro něho důležitější. Když však jeho kamarád Goose přijde při jednom zkušebním letu o život, začíná se Maverick měnit...

Top Gun (2020): Přes třicet let ve službě. Pochvaly. Vyznamenání. Jediný, kdo za posledních čtyricet let sestřelil tři nepřátelská letadla. Přesto ho nikdy nepovýšili? Proč? Protože je to Maverick. Rebel, který poslouchá jen sebe sama.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Paramount Pictures

Top Gun

16.05.1986 | USA
Akční, Válečný, Romantický
Info o filmu

Galerie: 10

Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu Top Gun: Kdo měl původně hrát Mavericka místo Toma Cruise | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest