V Česku za časů bezpečnostních opatření chystají provoz autokina

V Česku za časů bezpečnostních opatření chystají provoz autokina | Fandíme filmu
Laxbot7 / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
Už vás nudí sledovat filmy ve vlastním obýváku? Zkuste tedy autokino!

Stream je fajn, ovšem někteří filmoví fanoušci a nadšenci by už rádi vyrazili "mezi lidi". Vzhledem k opatřením zavedeným v souvislosti s koronavirovou pandemií nebude ještě nějaký ten pátek možné zajít na klasickou projekci do kina, leč existují i jiné možnosti, jak si užít filmový večer mimo pohodlí domova. Do módy se totiž vlivem okolností začínají vracet autokina (drive-in theater), která v současné době zažívají renesanci kupříkladu v Jižní Koreji nebo Německu. Pakliže vás už nebaví sledovat filmy z vlastního gauče, možná vás tato staronová varianta zaujme.

Nabídka projekcí přirozeně není nějak široká, ale určité možnosti se rýsují. První akce tohoto druhu se dle serveru E15 odehrála zhruba před týdnem v Praze na parkovišti Retail Parku Štěrboholy, kde mohli zájemci zhlédnout český kultovní snímek Samotáři. Akce se dle pořadatelů z projektu Artinii zúčastnilo asi 45 vozidel. Posléze se podobná zábava uskutečnila v Klatovech, kde se promítaly snímky Přes prsty a Vlastníci.

Pakliže máte o podobné akce zájem, mohl by vás zaujmout multižánrový "drive-in" festival Art Parking. Ten vrací do měst živou kulturu, když nabízí divadelní představení, koncerty, filmy a rovněž sportovní utkání nebo bohoslužby. Vše můžete samozřejmě sledovat z pohodlí a bezpečí svého vozu. Festival bude probíhat o víkendech v Praze a později i v Plzni, Brně a Ostravě. Nejde však o typické drive-in kino, neboť kromě "sledování filmů festival přináší také divadelní představení od loutkových pohádek pro děti po choreografie předních tanečníků nebo koncerty hudby klasické i alternativní. Prostor vystoupit na jeviště před kapoty automobilů dostanou ale i faráři nebo sportovci."


Více na https://www.e15.cz/magazin/v-karantene-jsou-modou-autokina-po-jizni-koreji-nebo-nemecku-pribyva-promitani-i-v-cesku-1368863
v Praze na parkovišti Retail Parku Štěrboholy

Více na https://www.e15.cz/magazin/v-karantene-jsou-modou-autokina-po-jizni-koreji-nebo-nemecku-pribyva-promitani-i-v-cesku-1368863

Filmová dramaturgie by dle serveru Novinky.cz měla vznikat ve spolupráci se společností Aerofilms. Momentálně nejsou na v nabídce festivalu žádné filmové projekce, ale to se zřejmě brzy změní. Ověřit si to můžete na webovkách artparking.cz.

Zdroje: E15, ArtParking, Novinky.cz, Klatovský deník

Foto: Wiki

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest