Léto bude chudé na komiksové novinky, ikonický Comic-Con se ruší

Léto bude chudé na komiksové novinky, ikonický Comic-Con se ruší | Fandíme filmu
Warner Bros.
Podobně jako filmové festivaly se letos ruší i tradiční Comic-Con v San Diegu, kde Hollywood tradičně odhaluje komiksové a velkofilmové novinky.

Zřejmě to bylo jen otázkou času a nakonec k tomu opravdu došlo. Comic-Con v San Diegu ruší svůj letošní ročník. Většina našinců se na beznadějně vyprodanou, drahou a dalekou sešlost komiksových fanoušků asi nikdy v životě nepodívá, i tak je to ale pro české příznivce žánrových filmů a seriálů smutná zpráva. Filmová studie tradičně Comic-Con využívají jako platformu k představení svých komiksových (a často obecně žánrových či velkofilmových) novinek na další rok. Ano, v posledních letech zájem těch největších studií postupně opadal, avšak i tak jsme se mohli spolehnout na to, že na místě bude mít prezentaci většina těch nejpopulárnějších seriálů a komiksové filmy od Marvelu a od DC. Můžete si vzpomenout, že kupříkladu loni Marvel Studios slavnostně odhalily svůj plán pro kina i seriálovou tvorbu na další dva roky dopředu (...a ten se od té doby kvůli pandemii kompletně změnil).

Nu a o podobné radovánky letos přijdeme. Asi nelze úplně vyloučit, že se některé ze studií pokusí o malé comic-conové překvápko alespoň on-line (třeba takový první trailer pro Eternals by fanoušci jistě ocenili), nicméně vzhledem k tomu, že je většina premiér odložená a všechna natáčení se pozastavila, tak nic takového spíš nečekejte. Pokud se zdravotní situace během podzimu výrazně zlepší, můžeme doufat, že letos bude mít oproti dřívějším letům silnější program Comic-Con v New Yorku 8. 10. - 11.10.) anebo rok od roku důležitější Comic-Con v Sao Paulu (alias CCXP), jenž letos spadá na 3. až 6. 12.

Comic-Con v San Diegu je největší akcí svého druhu, minimálně pokud jde o množství hollywoodských prezentací a odhalených trailerů a novinek. Bez přerušení se koná už 50 let, od roku 1970. S příštím ročníkem se opět počítá.

Zdroj: Comic-Con

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest