Hollywood odsouvá již odsunuté filmy, léto se dál vyprazdňuje

Hollywood odsouvá již odsunuté filmy, léto se dál vyprazdňuje | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit další 1 obrázek
Definitivní naději na červencový termín ztratil i festival v Cannes. Naopak to vypadá, že Spider-Man stále nikam neuhýbá.

Studio Paramout už jednou odsunulo rodinný snímek SpongeBob ve filmu: Houba na útěku. Není to mu tak dávno, co mezinárodní premiéra byla stanovena na 22. 5. 2020. Po úderu pandemie byl snímek přesunutý na 31. 7. 2020. A nakonec byl odložený ještě na 7. 8. 2020, což se mimochodem shoduje s termínem ohlášeným pro Česko a Slovensko. Proč posouvat film o týden dozadu? Protože Hollywood je opatrný a zjevně zatím platí, že čím později, tím lépe.  A 7. 8. se uvolnil termín po tom, co z něj Paramount stáhl akční sci-fi Infinite s Markem Wahlbergem. Tenhle snímek je odložený dokonce až na 28. 5. 2021.

Proč se Infinite posouvá tak zásadně? Možnosti jsou dvě. Z filmu jsme dosud neviděli ani obrázek. Nelze tedy vyloučit, že snímek stále ještě nebyl dokončený a za současného stavu by se termín zkrátka nestihl. Anebo je projekt jednoduše drahý a Paramount nevěří, že by i při otevření kin na začátku srpna chodilo dost diváků na to, aby se snímek zaplatil. SpongeBob je levnější projekt, může fungovat jako testovací balonek, anebo může zvolit podobnou cestu jako nedávní Trollové 2, kteří spolu s uvedením v (několika málo otevřených) kinech zamířili současně do digitální distribuce.

Další odsun, o kterém je definitivně rozhodnuto, prodělal festival v Cannes. Pořadatelé s konečným rozhodnutím dlouho otáleli a doufali alespoň v lehce odložený termín. To nakonec znemožnilo nařízení francouzského prezidenta Macrona, které zakazuje všechny hromadné akce přinejmenším do poloviny července. Festival ve zveřejněném prohlášení uvádí, že spolu s partnery pilně pracuje na nějakém alternativním řešení, protože Cannes je každoročně klíčovou událostí pro filmový průmysl, především pro mezinárodní (neanglické), klubové a festivalové snímky.

A odkladům se nevyhneme ani na natáčecí frontě. Dwayne Johnson uvedl, že jeho superhrdinský film Black Adam by se nově měl točit na konci srpna nebo v září. Nevíme, při tom, zda to znamená, že se počítá s tím, že před tím herec stihne dokončit ještě také nedokončený akční thriller Red Notice.

Co se podle nepotvrzené zákulisní šuškandy nikam naopak neposouvá, je Spider-Man 3. Ten by stále měl být uvedený příští rok v létě 21. července, jak bylo původně v plánu. A to přesto, že všechny ostatní Marvel filmy svůj termín odsunuly. To je dané tím, že všechny ostatní snímky z komiksového světa si točí Marvel Studios samy a po svém, zatímco Spider-Man 3 je připravovaný ve spolupráci se studiem Sony, které nad ním má konečné slovo.

Když se ještě na chvíli vrátíme k letošnímu létu, tak květen a červen už jsou prakticky prázdné, na programu zbývá pár snímků, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli. V červenci stále můžeme v programu najít The Forever Purge (10. 7.), Tenet (17. 7.) a Mulan (24. 7.). Všechny ostatní filmy z první poloviny měsíce utekly už dávno, SpongeBob teď utekl i z té druhé. Pořád by tak asi nikoho nepřekvapilo, kdyby definitivně vyklidil pozice i filmový červenec. Ve Spojených státech, které udávají směr celému filmovému světu, se sice začíná mluvit o postupném rozvolňování bezpečnostních opatření, avšak v prvních fázích by kina nemohla mít plnou kapacitu, nebudou otevřená ve všech státech, lze těžko odhadnout, zda se do nich diváci nebudou bát, nikde není psáno, že se kyvadlo pandemie opět nemůže vychýlit k horšímu a řada mezinárodních trhů nadále také zůstane zavřená. V takové situaci je jen těžko představitelné, že by Hollywood vyslal do distribuce svoje nejdražší bijáky. Možná tedy opatrně věřme, že pár zajímavějších kousků bude k vidění v srpnu, do té doby si však nedělejme příliš velké naděje.

Zdroje: Heroic Hollywood, Variety I, II, Deadline, Slashfilm, Dwayne Johnson

Galerie: 2

Hollywood odsouvá již odsunuté filmy, léto se dál vyprazdňuje | Fandíme filmu Hollywood odsouvá již odsunuté filmy, léto se dál vyprazdňuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest