První srpnová premiéra zrušena a Disney pošle víc snímků rovnou na video - filmové domino se bortí dál

První srpnová premiéra zrušena a Disney pošle víc snímků rovnou na video - filmové domino se bortí dál | Fandíme filmu
Disney
Připravovaný thriller M. Night Shyamalana přišel o datum premiéry. Natáčení ani nezačalo.

Hollywoodský harmonogram se dál rozpadá. Ačkoliv některá studia stále doufají, že letní sezóna ještě není odepsaná, odkladů přibývá a v ohrožení se zdají být už i srpnové premiéry. Příkladem budiž studio Universal, které se rozhodlo odsunout premiéru akčního snímku Nobody s Bobem Odenkirkema a Connie Nielsen v hlavních rolích. Původně měl film režiséra Ilji Najšullera vtrhnout do amerických kin 14. sprna 2020, ale stane se tak až 26. února 2021. Universal evidentně příliš nevěří tomu, že se situace do srpna zlepší. Lze očekávat, že další velká zvířata jako Disney či Warner budou následovat. Sice obě zmíněná studia ještě před pár dny či týdny stanovovala premiéry na červenec a srpen, leč momentálně se zdá, že nelze vyloučit další odklady.

O strategii studia Disney se rozmluvil v rozhovoru pro server Barron’s Bob Iger, donedávna výkonný ředitel společnosti Disney a nyní "executive chairman". Dle jeho slov ještě několik filmů potká stejný osud jako Artemise Fowla, tudíž poputují přímo do digitální distribuce. Velké a drahé produkce budou čekat, až se situace uklidní a kina se znovu otevřenou, nicméně menší kusy online poputují, aby divákům bylo co nabídnout. Můžeme pouze spekulovat o tom, jaké snímky by tím Iger mohl myslet. Nabízí se nepříliš známý animák The One and Only Ivan (zatím je premiéra stanovena na 14. srpna 2020), dobrodružné The Personal History of David Copperfield (premiéra odsunuta na neurčito) případně nesčetněkrát odložená komiksovka New mutatnts (ta v tuhle chvíli také nemá oznámený kino termín). Ale to jen spekulujeme, jména filmů, které Disney do digitální distribuce nakonec skutečně pošle, si zatím nechává pro sebe.

Studio Universal rovněž oznámilo, že premiéra zatím nepojmenovaného thrilleru M. Night Shyamalana se neuskuteční 26. února 2021, jak bylo dříve stanoveno, přičemž nové datum nebylo zatím určeno. Důvodem je fakt, že před vypuknutím koronavirové pandemie byl projekt v pre-produkci a měl se začít v dohledné době natáčet ve Philadelphii. To logicky není v tuto chvíli možné, tudíž se jej na začátku příštího roku asi nedočkáme.

Zdroje: Deadline, SlashFilm, Barrons

Foto: Disney

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest