Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku

Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu
USA Network
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nepříjemný omyl vyděsil obyvatele města Crowley ve státě Louisiana. Uslyšeli sirénu z hororové série Očista. A pátý díl série zná svůj oficiální název. 

Spojené státy jsou v tuto chvíli epicentrem nákazy koronaviru, který u nakažených způsobuje nemoc COVID-19. Situace v New Yorku evokuje katastrofické scénáře a mnohá města v Americe reagují vyhlášením karantény. Tu se rozhodlo zavést i město Crowley ve státě Louisiana, jehož policejní oddělení obyvatele pěkně vyděsilo. Začátek přísných opatření totiž uvedlo známou a nervydrásající sirénou z akční hororové série Očista (The Purge).

Očista je v sérii jedna noc v roce, během které je na celém území Spojených států amerických povoleno páchat jakékoliv trestné činy včetně vraždy. Všechny policejní a záchranné složky mají na 12 hodin volno a lidé tak mají možnost beztrestně ukájet své agresivní já, pomstít se sousedovi za pošlapaný trávník nebo se zbavit otce přítelkyně, který vašemu vztahu nepřeje. Očista se odehrává v alternativní verzi USA, kde se moci chopila ortodoxní strana nazvaná Founding Fathers (Otcové zakladatelé). Zavedení brutální tradice podle vládnoucích politiků snížilo procento nezaměstnanosti a bezdomovectví na minimum, protože jsou to právě chudí a bez domova (kteří jsou největší zátěží pro společnost), kdo se během očistné noci dokáže nejméně bránit. Začátek a konec krvavé noci, během které řady obyvatelstva řídnou, je oznamován děsivou sirénou.

Není tak divu, že se mnozí hororoví fanoušci vylekali. V době, kdy Amerika zažívá těžké časy, je užití nepříjemného zvuku z hororových filmů rozhodně špatný krok. Policejní oddělení města to ovšem neudělalo schválně, nemělo se jednat ani o špatný žert. Policejní náčelník podle všeho nevěděl, že použitý signál je stejný, jako siréna z filmové série a ujistil obyvatele, že znovu nezazní. Následně vydal i oficiální prohlášení šerif okresu Akadia Parish:

„Minulou noc bylo užito 'sirény z Očisty' policejním oddělením města Crowley jako oznámení začátku zákazu vycházení. Obdrželi jsme několik stížností na naše oddělení, o kterém si lidé mysleli, že za sirénou stojí. Za použitím sirény nestojíme a nebudeme užívat žádných sirén k oznámení začátku karantény. Všechny stížnosti by měly být směřovány na policii v Crowley a policejního náčelníka Jimmyho Broussarda, nikoliv na kancelář šerifa okrsku Akadia Parish.“

Když už jsem řeč o filmové Očistě, známe také název šestého dílu, který se začíná připravovat. Série se stala hitem a zdá se, že tvůrci si uvědomili, že se Očisty jen tak nezbavíme, nový film tedy chytře nazvali The Forever Purge (dalo by se přeložit jako Věčná Očista nebo Očista navěky). Zatím o filmu příliš nevíme, ovšem podle informací, které poskytl server The Hollywood Reporter nyní přesuneme pryč z klasického městského prostředí, ve kterém se odehrávaly skoro všechny díly včetně seriálu od stanice USA Network. Jestli se tedy podíváme, jak probíhá Očista na venkově nebo kdekoliv mimo metropoli, zatím nevíme, je ale sympatické, že chtějí tvůrci opět přijít s něčím novým.

Pětku napsal otec série James DeMonaco, režíroval Averardo Valerio Gout. O filmu se také mluvilo v souvislosti s možnou účastí Sylvestera Stallonea, jak jsme již zmiňovali ve starším článku. Film má naplánovanou premiéru na 10. července tohoto roku, jestli datum stále platí ale není jisté. Těšíte se?

Sirénu ve městě Crowley nahrál jeden z místních. Co byste dělali, kdybyste stejný zvuk slyšeli ve vašem rodném městě? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroje: Slashfilm, katc, The Hollywood Reporter

Foto: Universal Pictures

Galerie: 7

Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu Očista: Policie použila během karantény sirénu z hororu a slízla tvrdou kritiku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest