Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet

Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Proslulý zloděj a skřítkové zamíří místo do kin do digitální distribuce.

V reakci na probíhající koronavirovou pandemii se už desítkám filmů posunula premiéra v kinech, některé snímky však takový luxus nedostaly a místo toho předčasně míři na digitální služby. Takový Bloodshot se na alespoň na pár dní do kin podíval, jiní ale takové štěstí nemají. Tuto skupino již brzy rozšíří hned několik filmů.

Asi největším překvapením je v tomto ohledu Disneyho vysokorozpočtová fantasy Artemis Fowl. Proč? Protože snímek stál obrovských 125 milionů dolarů, které se přece jenom studiu pořádně vrátí pouze v podobě tržeb z kin. Nebo to účetní vidí jinak? Možná Disney filmu příliš nevěří, možná chce v časech zavřených kin mít nějaké zajímavé lákadlo na službě Disney+. Protože právě tam snímek míří. Nevíme zatím, jak to bude vypadat v zemích, kde Disney+ zatím nefunguje. Dosud k nám bohužel velké množství zahraničních titulů do předčasné digitálních titulů nedorazilo (jedinou vlaštovkou je stále Bloodshot). Konkrétní datum vydání je v tuto chvíli nejasné, alespoň podle herce Joshe Gada, by ale premiéra měla přijít již brzy.

Knižní série od Eoina Colfera začala vycházet v roce 2001. Hlavní hrdina Artemis je dvanáctiletý génius ze zločinecké zámožné rodiny, kterému zmizí otec a jeho matku to vážně psychicky poznamená. Aby se postaral o rodinu, získal zpátky její ztracené jmění a zachránil otce, unese Artemis Myrtu Krátkou, kapitánku skřítků, ze kterých se snaží vymámit výkupné. S postupem série se Artemis i jeho vztah se skřítky mění a posléze se mladý hrdina stává jejich spojencem.

Hlavní roli ztvárnil naprostý nováček Ferida Shaw, Myrtu krátkou hraje ne o moc zkušenější Lara McDonnell. Nonso Anozie (seriály Zoo, Dracula) vystupuje jako Domovoi, Artemisův komorník a bodyguard. Dále hrají Hong Chau, Josh Gad, Judi Dench nebo Adrian Scarborough. Scénář napsali Michael Goldenberg (Harry Potter a Fénixův řád, Kontakt, Green Lantern), Adam Kline a Conor McPherson.

Zdroje: Collider

Galerie: 9

Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu Artemis Fowl: Potterův následovník vynechá kina a míří rovnou na internet | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest