Rychle a zběsile: Původní scénář se nelíbil Michelle Rodriguez, proto si vynutila změny

Rychle a zběsile: Původní scénář se nelíbil Michelle Rodriguez, proto si vynutila změny | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Michelle Rodriguez nevoněl milostný trojúhelník, který si tvůrci prvního Rychle a zběsile vymysleli pro postavu Letty.

Michelle Rodriguez hraje v akční sérii Rychle a zběsile postavu jménem Letty Ortiz a můžeme se domnívat, že jí tenhle part docela slušně sype. Tahle úspěšná frančíza studia Universal se rozjela v roce 2001, kdy rodačka z Texasu rozhodně nepatřila mezi hollywoodskou smetánku (ani pomyslnou střední třídu). Měla na kontě pouze průměrné sportovní drama Boxerka a takřka neznámé drama Kolébka ve větru, v němž stejně nedostala příliš mnoho prostoru. Nicméně studio o ni stálo, i když spolupráce nezačala zrovna idylicky. Rodriguez totiž měla problém se scénářem k jedničce, jelikož původní materiál počítal s tím, že se ocitne v milostném trojúhelníku s Domem (Vin Diesel) a Brianem (Paul Walker). To se jí však moc nelíbilo, protože dle jejího názoru to vůbec nekorespondovalo s charakterem Letty. Ačkoliv neměla žádnou "star-power", dala najevo svoji nelibost a byla připravena od projektu odstoupit, pakliže nedojde ke změně ve scénáři. Ke korekci nakonec došlo (Jordana Brewster děkuje) a Rodriguez si Letty střihla už v pěti rychlých a zběsilých filmech.

Rodriguez se nikdy nebála ozvat se, když se jí něco nelíbilo. Před začátkem natáčení Rychle a zběsile 9 vyhrožovala, že se nevrátí, jestli tvůrci nedají více prostoru ženám. Později pak trvala na ujištění, že ženy v sérii nadále nebudou už jen přihlížející stafáž, ale stanou se z nich plně rozvinuté figury. Herečka rovněž požadovala, aby se k produkci připojila ženská scenáristka. To se dle všeho nestalo (tučný šek v kombinaci s nuznou kariérou mimo Rychle a zběsile zřejmě zaúřadoval), leč alespoň se začala klubat dámská týmovka ze světa Rychle a zběsile, k níž měly zpracovat námět scenáristky Nicole Perlman (Captain Marvel, Black Widow), Lindsey Beer (Chaos Walking, příští Želvy Ninja) a Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider). Tak třeba to Rodriguez uspokojilo a smlouvu na desítku už má podškrábnutou.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Universal

Galerie: 4

Rychle a zběsile: Původní scénář se nelíbil Michelle Rodriguez, proto si vynutila změny | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Původní scénář se nelíbil Michelle Rodriguez, proto si vynutila změny | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Původní scénář se nelíbil Michelle Rodriguez, proto si vynutila změny | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Původní scénář se nelíbil Michelle Rodriguez, proto si vynutila změny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest