Rychle a zběsile 9 a Tiché místo: Část II odkládají premiéry

Rychle a zběsile 9 a Tiché místo: Část II odkládají premiéry | Fandíme filmu
Universal Pictures
Vin Diesel sice ujišťoval, že Rychle a zběsile 9 koronaviru nepodlehne, ale šeredně se mýlil. A druhé Tiché místo na tom není o nic lépe.

Sága Rychle a zběsile je pro Vina Diesela srdcovkou. Pod tlakem koronaviru se však začaly množit spekulace o tom, že akční blockbuster by mohl následovat snímky jako Není čas zemřít nebo Králíček Petr bere do zaječích a zakusit odklad premiéry. Rychle a zběsile 9 mělo vtrhnout na plátna kin 22. května 2020, přičemž Diesel v nedávném rozhovoru k příležitosti propagace snímku Bloodshot (premiéra 13. března 2020) uvedl, že se fanoušci nemusí bát a rychlá a zběsilá parta dorazí ve výše uvedeném termínu.

"Řeknu vám to takto: 'Bloodshot' je ať tak či onak prostě voják a ten si nevybírá kdy nebo kde je nasazen. Půjdeme do toho." Dodal, že rozumí údivu některých fanoušků ohledně toho, že se s některými premiérami nehýbe a též se vyjádřil ve smyslu, že zrovna v tomto čase potřebujeme filmy víc než kdykoliv jindy. A na závěr podotkl, že "jsme ve velice zajímavém (složitém) období, kdy film a filmová zábava čelí nepříjemnému tlaku. Takže ano, zapište si to za uši, my dorazíme."

Jenže se šeredně spletl, neboť Rychle a zběsile 9 dorazí do kin takřka o rok později, přesněji ve Spojených státech 2. dubna 2021! Ano, tvůrci vyjádřili nad tímto krokem lítost, ale ruku na srdce, vzhledem k situaci v USA a ve světě to bylo naprosto jasné. Diesel může vykládat o jistotě, rodině a nynější potřebě zábavy, leč studio nepošle film do poloprázdných či zavřených kinosálů. Můžeme předpokládat, že česká a slovenská premiéra budou stanoveny na obdobné datum.

Odsun premiéry celosvětově potkal též Tiché místo: Část II, přičemž už nedávno jsme vás informovali, že se posouvá minimálně premiéra česká. Nejprve režisér a scenárista John Krasinski oznámil, že americká premiéra očekávaného hororu bude pozdržena, aby posléze studio Paramount informaci potvrdilo a přidalo sdělení o "globálním" posunutí data premiéry. V tuto chvíli není známo, kdy se Emily Blunt a spol. podívají na plátna kin.

Paramount rovněž odložil premiéru romantické komedie The Lovebirds o zamilovaném páru, který se jednoho dne nešťastnou náhodou připlete k vraždě cyklisty. Skutečný viník uniká a podezřelými se omylem stávají Jibran a Leilani. Dávají se proto na útěk a při honbě za očištěním vlastních jmen zažívají jednu šílenou a bláznivou situaci za druhou. Premiéra měla proběhnout 3. dubna 2020, nový termín nebyl doposud zveřejněn.

  • Aktualizovaný přehled dopadů koronaviru na filmový svět najdete zde

Zdroje: Variety, John Krasinski_FB, F9_FB, SlashFilm

Foto: Universal

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest