Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení

Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Záběry v traileru na Top Gun 2 byly jako skutečné. To protože jsou skutečné. Producent a hlavní hvězda vysvětluje, jak složité bylo je pořídit.

Tom Cruise nečekaně na Comic-Conu v San Diegu představil první trailer pro Top Gun: Maverick, který vzbudil nadšené ohlasy. V následném rozhovoru se Cruise rozpovídal o tom, jak od prvního snímku uplynulo 34 let, během kterých se jej neustále všichni ptají na to, kdy přijde pokračování. Tehdy před lety se shodou okolností točilo právě v San Deigu a Tom létal na strojích F-14. Dokonce prý svolil, že ve filmu bude hrát pouze pod podmínkou, že se bude moci proletět. Celé dětství snil o tom, že bude hercem nebo pilotem a tady se jeho dva dny spojily. Dočkal se tedy leteckého tréninku a následně během jednoho dne třikrát letěl stíhacím letounem F-14.

V nastoleném trendu skutečného létání herců ve stíhačkách pokračuje i aktuální pokračování. Tom chtěl točit v maximální možné míře bez pomoci digitálních triků, aby divákům navodil pocit, že jsou skutečně v kabině letounu. Proto při castingu musel být brán ohled nejen na to, zda jsou jednotliví herci pro své role vhodní jako herci, ale také s ohledem na to, zda herci vydrží přetížení několika g v kabině letadla.

Následně potom bylo naopak třeba vytrénovat profesionální piloty v základech filmařské techniky. Museli znát základy kompozice, střihu a svícení, aby byli za letu schopní rozpoznat, zda se jim daří pořizovat takové záběry, které budou ve střižně k užitku (aby například několik záběrů, které následně mají dát dohromady společnou scénu, mělo stejnou úroveň světla apod.).

Starosti byly také s kamerovou technikou, která musela přetížení několika g vydržet. Cruise nicméně zmínil, že řešit podobné otázky je pro něj v současnosti jednodušší, vzhledem k tomu, že už se delší dobu leteckými záběry zabírá ve filmech, jako byla například loňská Mission: Impossible – Fallout.

Scénář napsal Justin Marks, režíruje Joseph Kosinski. Cruise o filmu řekl, že bude plný velkých, rychlých strojů. Touha po rychlosti je zpátky a opět půjde o vzájemné soupeření, jako v prvním filmu. Drony pomalu začínají ovládat vojenské letectví a snímek se zaměří na soumrak léty bojových pilotů. Maverick je tentokrát jejich instruktorem. Dále hrají Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris a Glen Powell. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 16. 7. 2020.

Galerie: 6

Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Po skvělém traileru Cruise vysvětluje, jak realistické bylo natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest