To nejlepší z nabídky Aerovodu, na zpestření dlouhých večerů

To nejlepší z nabídky Aerovodu, na zpestření dlouhých večerů | Fandíme filmu
Aerovod
Zobrazit další 1 obrázek
Byli jsme nucení zpomalit. To je ideální příležitost k tomu, dát si pauzu od blockbusterů a zhlédnout pár filmů, ke kterým se popcorn nechřoupe.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Sing Street

Conorovo dospívání v Dublinu 80. let není vůbec snadné. Otec přišel o práci, manželství rodičů se rozpadá a Conor musí přestoupit na levnější školu, kde ho všichni šikanují. Potkává ale Raphinu, zamiluje se do ní a pozve ji, aby hrála v klipu jeho kapely. Má to jediný háček – Conor zatím žádnou kapelu nemá.

Kdybyste měli z mého výběru vidět jen jeden, pusťte si právě tenhle. Filmy o dospívání a hledání sebe sama, to je moje krevní skupina. Všichni máme nějaké ty sny a touhy (a na střdní to platilo dvojnásob), a když se hrdina nebojí postavit všemu a svou zabejčeností si sny dokáže plnit, je to většinou strašně uspokojivá podívaná. V tomhle případě jsou sny navíc tvůrčí, hudební. A to mně osobně bude vždycky bližší, než třeba filmy o snech sportovních. Přimíchejte do filmu chytlavé písničky a máte mě na lopatě. Přimíchejte zamilovanou story a máte mě na lopatě dvakrát.

Pěkně blbě (The Big Sick)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. Chytrá romantická komedie z produkce Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá) vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe, a stala se na festivalu Sundance diváckým hitem.

Kumail Nanjiani si mě získal v Silicon Valley jako komik, tady se navíc projevil jako sympaťák a dramatický herec. Jeho osobní zkušenost s tragédií je ve vyprávění navíc prostě cítit. Se Zoe Kazan mají skvělou chemii, takže není těžké uvěřit, že se na ní v nemoci jen tak nevykašle, i když spolu byli předtím krátce a neměli ve všem jasno. A čím si mě definitivně film získal je závěrečná třetina, kde se všechno nevyřeší kouzelným lusknutím proutku, ale hrdinové si svoji šanci na štěstí musí tvrdě odpracovat. Takhle prosím pěkně vypadá moderní romantická komedie.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 2

To nejlepší z nabídky Aerovodu, na zpestření dlouhých večerů | Fandíme filmu To nejlepší z nabídky Aerovodu, na zpestření dlouhých večerů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest