Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze

Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Výborně hodnocený horor k nám ještě ani nedorazil, ale my se už teď můžeme těšit na prodlouženou verzi švédského pekla. 

Horor Slunovrat (Midsommar) dorazí do českých a slovenských kin až 1. 8. 2019, ale v Americe již sklízí nadšené recenze i příznivé divácké ohlasy. Režisér Ari Aster natočil 3 hodiny a 45 minut materiálu, z nichž sestříhal 147 minut dlouhou kinoverzi. Ta je sama o sobě na poměry hororů nezvykle dlouhá, ale Ari hodlá ještě přitvrdit.

Připravuje si pro nás prodloužený sestřih, který bude o 30 minut delší. Prodloužená verze bube mít tři hodiny. To se mezi horory opravdu nevidí. Doufejme tedy, že se Slunovrat povede a budeme netrpělivě vyhlížet přídavek.

Na kratší sestřih měl velký vliv také zásah cenzorů. Když se film poprvé dostal před komisi MPAA, která uděluje americkým filmům přístupnost, byla udělena nejpřísnější známka NC-17. Na takový film ve Státech mládež nesmí ani v doprovodu dospělé osoby. Řada kin takové snímky nechce promítat a často na ně dokonce odmítá pouštět trailery a vylepit k nim plakáty. Jednak se bojí nižší návštěvnosti, ale také tlaku různých puritánů a mravokárců, kteří na provozovatele naléhají, že místním "rodinném" kině přece nelze takové nestoudnosti promítat. Aby film dostal mírnější rating R (film mládeži do 18 let přístupný pouze v doprovodu dospělého), museli tvůrci stříhat.

K filmu navíc vyšlo bizarní promo, které láká na hračku medvěda v kleci. Tu si můžete objednat za 32 amerických dolarů. Hádám tedy, že se ve filmu můžeme těšit na nějakou zajímavou scénu s medvědem.

Vztah Dani a Christiana už nestojí za nic. Možná to ale spraví výlet do severní Skandinávie s partou kamarádů. V odlehlé vesničce odstřihnuté od okolního světa se tu jednou za 90 let, na letní slunovrat, koná speciální slavnost. Mladí Američané si užívají bezstarostné prázdninové veselí v místě, kde slunce nikdy nezapadá. Vše se ale zvrtne, když je vesničané přizvou k rituálům, při kterých se místní ráj na zemi mění v čím dál děsivější peklo. Horor Ariho Astera (Děsivé dědictví) ukazuje, že za bílého dne se mohou odehrávat ty nejtemnější věci.(Aerofilms)

Zdroje: Reddit, Indiewire

Galerie: 10

Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu Slunovrat: Horor léta prošel tvrdým zásahem cenzorů, chystá se prodloužená verze | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest