Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit

Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 11 obrázků
Mulan dle prvních reakcí válí, takže odklad mezinárodní i americké premiéry zabolí studio Disney o to víc.

Inu, to naštve. Disney vrazil do nové verze Mulan spoustu peněz, ovšem koronavirus nejprve znemožnil premiéru v Číně a na dalších asijských trzích, aby byla o několik dní později posunuta i premiéra mezinárodní. Do propagace se nalilo bezesporu nemalé množství peněz a tyhle prostředky se dozajista trošku minou účinkem. A co na tom zamrzí nejvíc? Že první reakce hovoří o kvalitní podívané.

Komentáře mluví o silném a adekvátně zpracovaném příběhu, skvělé akci, zvládnuté choreografii bojových scén a trefené hudební složce. Na písničky z originálu se prý odkazuje, leč film se primárně soustředí na dospělejší témata. Snímek má spád, solidní herecké výkony, áčkové triky a nechybí emoce ani humor. Přirozeně občas někdo remcá, kupříkladu o slabých padouších nebo přílišné inklinaci k předloze, avšak v drtivé většině se chválí.

Současně se znovu ozvali i odpůrci filmu (#BoycottMulan), jimž vadí, že americká herečka čínského původu Liu Yifei (hraje hlavní roli) na podzim loňského roku vyjádřila podporu hongkonské policii, která potlačovala prodemokratické protesty v Hongkongu. „Podporuji hongkongskou policii. Teď si na mě klidně útočte. Je to ostuda pro Hongkong,“ uvedla tehdy Yifei na čínské sociální síti weibo. Demonstrace původně začaly jako výraz odporu k zákonu umožňujícímu vydávání trestně stíhaných lidí na pevninskou Čínu, posléze ale přerostly v pokusy o demokratické reformy. Opět se tedy rozvířila debata o tom, zda by fanoušci neměli kvůli tomuto incidentu snímek bojkotovat. Vždyť Mulan je feministka a bojovnice za "lidská" práva (všeobecné dobro), tudíž chování hlavní představitelky poněkud odporuje demokratickému étosu. Momentálně však stejně není co bojkotovat, tudíž se tahle debata ještě v budoucnu určitě povede.

Jen pro zajímavost, před oznámením odkladu se předpověď amerických tržeb pro premiérový víkend pohybovala mezi 80 a 90 miliony dolarů.

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce.

Hrají: Liu Yifei jako Mulan, dále Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-Pei, Nelson Lee, Chum Ehelepola, také Gong Li a Jet Li. Režíruje Niki Caro.

Zdroje: MW, SlashFilm, CS

Zdroje fotek: Disney

Galerie: 12

Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu Mulan: Až ten film konečně uvidíme, máme se prý na co těšit | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest