Řetězec kin Cinema City zůstává otevřený

Řetězec kin Cinema City zůstává otevřený | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Co řetězec kin, to jiná strategie. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Tak dnes, 14. 3. už je řetězec Cinema City taktéž uzavřený. Na svých webových stránkách řetězec informuje o vracení vstupenek.

Původní zpráva z 13. 3.: Řetězec kin Cinema City chce zjevně alespoň částečně snížit finanční ztrátu vzniklou šířením nákazy COVID-19, proto některé své kinosály ponechává dle dostupných informací (web řetězce) otevřené. Přirozeně je režim přizpůsoben (některým?) omezením, ovšem na první pohled se zdá, že tato situace není udržitelná.

Na stránkách řetězce můžeme v tuto chvíli najít následující vyjádření:

Zdraví a bezpečí našich zákazníků a zaměstnanců jsou pro nás velmi důležité. V souladu s nařízením vlády ze dne 12. 3. 2020 naše společnost přijala příslušná opatření a průběžně sledujeme další oficiální vyjádření Ministerstva zdravotnictví a vlády České republiky.

Vzhledem k neustálému vývoji situace v souvislosti s koronavirem (COVID-19) jsme připraveni reagovat podle aktuálních nařízení, abychom zaručili bezpečí našich zákazníků a zaměstnanců.

Věnujeme pečlivou pozornost veškerým hygienickým nařízením spolu s dodatečnými opatřeními:

  • Informování našich zaměstnanců ohledně důležitosti dodržování preventivních hygienických opatření
  • Omezení kapacity na max. 30 diváků na jednu projekci
  • Zvýšené kontroly dodržování osobní hygieny
  • Obecné zvýšení hygienických opatření na frekventovaných místech

Otevírací doba a programová nabídka zůstávají nezměněné. Bary s občerstvením, kavárny a VIP zóna jsou uzavřeny do odvolání.

Podíváme-li se však blíže na opatření Vlády ČR spojená s vyhlášením nouzového stavu, zjistíme, že dva parametry jsou klíčové:

  • Od 13. 3. 2020 od 6:00 se zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé s účastí přesahující ve stejný čas více než 30 osob. Zákaz platí do odvolání toho mimořádného opatření.

To by sice mohlo znamenat, že když provozovatel kina omezí kapacitu sálu na 30 (nesmí tam být v žádnou dobu nikdo z personálu), mohla by se projekce uskutečnit, leč chápeme-li kino jako zábavní zařízení, tak následující opatření hovoří jasně:

  • Zakazuje se také od 13. 3. 2020 od 6:00 přítomnost veřejnosti v provozovnách poskytovatelů některých služeb. Jedná se o posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společenské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie.

Těžko tedy soudit, zda Cinema City opravdu bude projekce uskutečňovat (Cinema City v OC Nová Karolina v Ostravě má kupříkladu dle dostupných informací zavřeno), ale v souvislosti s nastalou situací a výše uvedenými nařízeními se jeví tento přístup minimálně jako diskutabilní (a kinosály možná ve skutečnosti uzavřené jsou). Webové stránky či Facebook Cinema City ovšem o dočasném ukončení promítání nehovoří (na dotazy nikdo nereaguje) a platební brána dle všeho funguje. Oproti tomu konkurenční řetězec kin CineStar uzavřel všech 13 multikin v ČR již v úterý, Premiere Cinemas ve čtvrtek a většina jednosálových kin, kterým jsme namátkou zavítali na jejich webové stránky, jsou také uzavřená.

Co vy? Vyrazili byste v příštích dnech do multikina?

  • Aktualizovaný přehled dopadů koronaviru na filmový svět najdete zde

Zdroj: CinemaCity, MZCR

Foto: Cinema City (Screenshot: webové stránky řetězce Cinema City ze dne 13. března 2020, 18:00)

Galerie: 2

Řetězec kin Cinema City zůstává otevřený | Fandíme filmu Řetězec kin Cinema City zůstává otevřený | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest