Část českých kin zavírá zcela, část omezuje provoz

Část českých kin zavírá zcela, část omezuje provoz | Fandíme filmu
Podrobnosti o tom, co v následujících týdnech můžete čekat v českých kinech v souvislosti s aktuálním nařízením o zákazu společenských akcí nad 100 lidí. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Doplňujeme, že síť Cinema City v tuhle chvíli plánuje zůstat v provozu, s omezením kapacity 99 diváků na sál

Původní článek: Rozhodnutím bezpečnostní rady státu se od dnešního dne od 18. hodiny ruší všechny sportovní a kulturní akce s návštěvou nad 100 osob. Nařízení platí do odvolání, zatím se objevily odhady, že by mohlo trvat dva týdny. Takové nařízení se samozřejmě dotkne i provozu kin. Ta zareagovala různým způsobem.

Asociace provozovatelů kin svým členům vzkázala, že nařízení pro tuto chvíli chápe tak, že pokud úřady nerozhodnou jinak, je možné nadále promítat, pokud bude v sále maximálně sto lidí.

Některá kina se rozhodla dále pokračovat v provozu právě tímto způsobem, například kino Lucerna Brno nebo pražské Bio Oko. Pokud na nějakou projekci bylo prodáno vícero lístků v předprodeji, řeší se storno různým způsobem. Například Bio Oko uvádí, že vpustí do sálu první 100 příchozích, Lucerna Brno píše, že se pokusí zákazníky kontaktovat.

Naopak například kino Lucerna v Praze, či například kino Svět v České Třebové přerušují provoz docela. Pokud jde o největší sítě multikin, tak Cinestar do odvolání uzavřel celou svoji síť. V provozu zůstávají pokladny pro vyřizování storna. Stanovisku sítí Cinema City a Premiere Cinemas se nám v momentě vydání článku nepodařilo zjistit, v programu prozatím uvádějí i představení filmů, jejichž premiéry byly zrušeny.

To ostatně pro provozovatele kin může být jedním z důvodů uzavření sálů – čeští distributoři ve velkém odsouvají premiéry svých březnových snímků. Souhrn odložených filmů přinášíme v samostatném příspěvku.

Pokud jde o větší akce, tak Febiofest byl odložený na neurčito, Jeden svět v tuto chvíli volí cestu menších projekcí do 100 diváků. AKTUALIZACE: Také Jeden svět přistoupil k okamžitému přerušení festivalu.

foto: Felix Mooneeram/Unsplash

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest