10 filmů na HBO GO, které jsou lepší než návštěva kina

10 filmů na HBO GO, které jsou lepší než návštěva kina | Fandíme filmu
Máte chuť na nějaký aktuální film a musíte sedět doma? Tady je 10 tipů pro předplatitele HBO Go.
  1. Searching (Pátrání)
  2. The Tale (Příběh)
  3. Crazy Rich Asians (Šíleně bohatí Asiati)
  4. Vox Lux
  5. Brexit
  6. Can you ever forgive me? (Dokážete mi kdy odpustit?)

Brexit

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii.

Pořád si nejste tak úplně jistí, o co vlastně v Brexitu sakra šlo? Film s Benedictem Cumberbatchem v roli geniálního „volebního“ stratéga celou problematiku vykládá nesmírně jasně, přehledně a zábavně. To, jak je kvůli moderním technologiím ohrožená budoucnost demokracie, jakým způsobem pro-brexit strana manipulovala fakty a vystačila si s prázdnými hesly bez dalšího plánu, ale i to, jakým způsobem anti-brexit strana nedokázala držet krok a přehlížela část voličů, kteří si přijdou být zapomenutí, ignorovaní, bez vyhlídek a zastání. Všechno je zkrátka tady. A je to podané svižným, zábavným způsobem.

Léto 84 (Summer of 84)

"Nejšílenější věci se odehrávají na předměstích", sděluje nám v úvodu filmu "Léto 84" patnáctiletý Davey Armstrong, a něco o tom ví. Děj se odehrává v červnu onoho titulního roku v oregonském městě Ipswich. Davey tráví celé dny i noci poflakováním, tlacháním o sexu a podrobnostech z pokračování Hvězdných válek, a hraním si na “lovce lidí” s kamarády Eatsem, Woodym a Curtisem. Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů, navenek přívětivý policista Wayne Mackey. Davey strhne své tři nejlepší kámoše k tomu, aby společně začali na vlastní pěst pátrat po usvědčujících důkazech.

Pořád nemáte dost nostalgie po 80. letech, kterou do nás v poslední době cpou Stranger Things, To a mnozí další? Tak tady máte nášup. Stylizace je perfektní, parta dětských detektivů sympatická, muzika dobře vybraná. Tak oprašte BMX a Walkmana a užijte si to.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest