10 filmů na HBO GO, které jsou lepší než návštěva kina

10 filmů na HBO GO, které jsou lepší než návštěva kina | Fandíme filmu
Máte chuť na nějaký aktuální film a musíte sedět doma? Tady je 10 tipů pro předplatitele HBO Go.
  1. Searching (Pátrání)
  2. The Tale (Příběh)
  3. Crazy Rich Asians (Šíleně bohatí Asiati)
  4. Vox Lux
  5. Brexit
  6. Can you ever forgive me? (Dokážete mi kdy odpustit?)

Vox Lux

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidy) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martin) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portman) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru.

V posledních letech jsme se dočkali celé řady filmů, ve kterých výrazné osobnosti ztvárnily rozmanité zpěvačky zmítané ve vlnách šoubyznysu. Ze Zrodila se hvězda s Lady Gaga se stala masovka, na kterou se dokáže naladit valná většina diváků. Vox Lux je daleko břitčí, méně přístupný snímek, který někteří diváci označují za skoro až „trierovský“. Nejednoznačný film pojednává o životě celebrit, slávě, idolech či rozpadu osobnosti. Počítejte s tím, že budete otráveni nebo fascinováni, nejspíš nic mezi tím.

Prospektor (Prospect)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě.

Prospektor není dokonalý film, ale čím si dokáže diváky získat, je velice specifické zpracování sci-fi světa, ve kterém se odehrává. Filmaři měli zjevně málo peněz, ale nenechali se tím zastavit a převážně v lesích natočili hodně ušpiněný a syrový „western“ ze vzdáleného koutu galaxie, kde nejde o nějakou pistolnickou čest, ale o mrzké pachtění za výdělkem. V hlavních rolích Sophie Thatcher a Pedro Pascal.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest