Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi

Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Produkční společnost manželů Obamových se poprvé vrhá na narativní film.

Manželský pár Baracka a Michelle Obamových snad ani není třeba představovat. Bývalý americký prezident a jeho první dáma sice už v současné době nejsou obyvateli Bílého domu, to ale neznamená, že se nemají plné ruce práce. Poněkud nečekaně bylo totiž v roce 2018 odhaleno, že vytvořili vlastní filmovou produkční společnost, která bude vytvářet obsah pro Netflix. Prvním ovocem této spolupráce byl loňský dokument American Factory, který si letos mimochodem odnesl Oscara za nejlepší dokumentární film. Společnost se však samozřejmě nebude soustředit pouze na dokumenty. V přípravách by totiž měl být její první narativní film s názvem Exit West.

Film se bude i tentokrát dotýkat silně politických témat, konkrétně tedy velice aktuální uprchlické situace. Jedná se o adaptaci stejnojmenném románu od Mohsina Ahmida. Ten vypráví alegorický příběh páru válečných uprchlíků Saeeda a Nadii, kteří se připojí k několika dalším uprchlíkům, aby našli nové místo k životu za pomocí tajemných pečlivě strážených dveří. Postupně se dostanou na tři různá místa - do řeckého uprchlického tábora, do opuštěného londýnského sídla, které je z většiny obývané nigerijskými přistěhovalci, a na závěr do americké Kalifornie. Na každém ze tří míst se potýkají s řadou potíží a problémů, které testují jejich vztah.

Jak už bylo řečeno, Exit West vzniká ve spolupráci s Netflixem, ale mimo jiné i s bratry Joem a Anthonym Russoovými, které většina z vás bude znát jako režiséry posledních dvou dílů Avengers. Ti se však na projektu budou podílet pouze v roli producentů. Režie se ujme Yann Demange (White Boy Rick), scénáře pak Jessica Goldberg, která napsala scénář i k dalšímu připravovanému produkčnímu počinu bratrů Russoových, snímku Cherry (který mimochodem také vzniká pod Netflixem). Hlavní role se ujme Riz Ahmed (Rogue One: A Star Wars Story). O datu premiéry v tuto dobu nepadlo ani slovo.

Fotky v gaerii náléeží k netflixovské sérii American Factory.

Zdroj: Collider

Galerie: 9

Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu Exit West: Barack Obama a režiséři Avengers chystají film o uprchlické krizi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest