Film o záchraně chlapců z thajské jeskyně natočí režiséři dokumentu, z něhož mrzla krev v žilách

Film o záchraně chlapců z thajské jeskyně natočí režiséři dokumentu, z něhož mrzla krev v žilách | Fandíme filmu
Za mrazivé Free Solo dostali Oscara. Pakliže se sehraná režisérská dvojka bude držet svého, čeká nás působivé drama dle skutečných událostí.

Kdo by si nepamatoval příběh thajského fotbalového týmu "Divočáci", který na přelomu června a července roku 2018 obletěl celý svět. Tehdy se dvanáct chlapců ve věku 11 až 17 let vydalo společně s jedním z trenérů na výlet do jeskynního komplexu Tham Luang Nang Non na severu Thajska. Bohužel, stalo se tak v období monzunů, což se projevilo ve chvíli, kdy výstup z jeskyně zablokovala stoupající voda. Nezbývalo nic jiného, než se vydat do nitra jeskyně a zkusit najít vyvýšené místo, které by nešťastníkům dalo šanci na přežití. Záchranná akce na sebe nenechala dlouho čekat, přičemž se jednalo o nesmírně náročnou a nebezpečnou operaci.

Tenhle příběh si filmaři prostě nemohli nechat utéct mezi prsty. Snímků na toto téma vzniklo a zřejmě ještě vznikne několik. Jedním z nich bude i doposud nepojmenovaný film, jehož scénář píše Wes Tooke, zodpovědný za Bitvu o Midway, přičemž projekt má pod palcem studio Universal. A teď se začalo šuškat o tom, že o režii by se mělo postarat manželské duo Jimmy Chin a Elizabeth Chai Vasarhelyi, tedy dvojka, která si odnesla Oscara za výtečný horolezecký dokument Free Solo, v němž jsme měli možnost poznat co obnáší život lezce bez jištění. Jednalo se o neskutečný a sugestivní divácký zážitek, obdobně jako v případě jejich snímku Meru z roku 2015. Tak snad to klapne, neboť lepší režiséry si lze pro danou látku těžko představit.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest