Není čas zemřít: Odsun Bondovy premiéry studio přijde až na 50 milionů

Není čas zemřít: Odsun Bondovy premiéry studio přijde až na 50 milionů | Fandíme filmu
Bond se ztrátami počítá, studio se je snaží odkladem minimalizovat.

Odsunutí bondovky Není čas zemřít nikoho nepotěšilo. Diváky, tvůrce ani MGM. Nicméně studio čelilo neradostné realitě epidemie koronaviru, kdy je řada kin na klíčových trzích uzavřena. Prognóza byla taková, že vpuštění agenta 007 beze změny by se odrazilo minimálně třicetiprocentním propadem tržeb. A to studio nechtělo dopustit. Tudíž po zvážení plusů a minusů došlo k odkladu premiéry o několik měsíců. Zvolena tak byla opatrnější alternativa, která se však také neobejde bez ztrát.

Server The Hollywood Reporter uvedl, že studio zřejmě odsunutí bude stát 30 až 50 milionů dolarů. Ačkoliv významná část marketingové kampaně měla proběhnout v následujících dnech, studio již do propagace Craigova loučení vrazilo nemalé prostředky, včetně SuperBowl spotu za 4,5 milionu dolarů. A teď se bude muset propagační kampaň protáhnout na podstatně delší dobu (a bůh ví, zda z odsunutí premiéry neplynou například nějaké penále, vůči někomu z partnerů). I tak se zdá zvolená varianta výhodnější, nežli uvedení filmu v řádném termínu. Újmu v řádech desítek milionů by projekt mohl vstřebat, ale stamilionová ztráta by dost možná studiu zlomila vaz. Při rozpočtu 245 míčů se počítá s tržbami kolem miliardy, tudíž hrozilo, že Bond odepíše kolem 300 mega.

Jen v Číně je uzavřených nějakých 70 tisíc kin a zatím to nevypadá, že by se situace měla změnit. Bondovka Spectre vytřískala z tamních kin 84 milionů, což je zhruba 10 procent z celkových tržeb zatím posledního dobrodružství agenta s povolením zabíjet. Nehledě na fakt, že další asijské trhy čelí problémům a situace v Evropě také není nejveselejší. Zásadní je přirozeně britský trh, kde to momentálně také nevypadá nejrůžověji.

Slavnostní premiéra měla proběhnout v Londýně 31. března 2020. Tam změna byla uskutečnitelná vcelku lehce, ale v případě některých propagačních akcí nebylo zrušení na pořadu dne. Kupříkladu o tomto víkendu se má Daniel Craig objevit v pořadu stanice NBC Saturday Night Live. Craigův výstup je již připraven a pro tvůrce show by bylo nemožné sehnat takhle narychlo jiného hosta, tudíž Craig vystoupí dle plánu. Rovněž bylo součástí kampaně uvedení speciální edice hodinek Omega, které již jsou v prodeji, a není myslitelné stáhnout je z trhu.

Studio mělo před sebou těžkou volbu, ale minimálně z hlediska finančního se jeví odklad jako správný (i když bolestivý) krok.

Upoutávka na SNL s Craigem:

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest