Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin

Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu
Blumhouse
Zobrazit dalších 12 obrázků
Ve Spojených státech se stále střílí na veřejnosti, ale Universal už tentokrát zřejmě necouvne. Je tu nový trailer.

Hurá! Zdá se, že zdravý rozum zvítězil, neboť se nakonec přece jenom dočkáme kontroverzního snímku Lov (The Hunt), který by mohl mít podtitul "ulov si svého člověka". Původně měl mít film premiéru 27. září 2019, ovšem studio Universal (+Blumhouse) ji vzhledem k okolnostem zrušilo. Co se stalo? V kalifornském El Pasu se totiž střílelo, přičemž při tomto tragickém incidentu zemřelo celkem 32 lidí a dalších 52 bylo zraněno. Studio uvedlo, že s ohledem na tuto tragédii není vhodné zařazovat film do kin. Kauzu zpolitizoval Donald Trump (kdo jiný, že), když 9. srpna 2019 zveřejnil na Twitteru (kde jinde, že) příspěvek, v němž hovořil o filmu, který má "způsobit chaos" a nařknul "liberální Hollywood" z elitářství a rasismu. Trump sice nebyl konkrétní (jak jinak, že), jelikož nejmenoval přímo daný snímek, ovšem americké deníky ihned začaly spekulovat o tom, že se jedná právě o tento biják.

Universal se tehdy podvolil a premiéru s následujícím komentářem zrušil: „Stojíme za našimi filmaři a budeme nadále spolupracovat s odvážnými a vizionářskými tvůrci, podobným těm, kteří stojí za tímto satirickým thrillerem. Ovšem chápeme, že teď není pro Lov ten správný čas.“ A nepomohlo ani to, že před onou událostí (tzv. "mass shootings" jsou v USA na denním pořádku) se o filmu mluvilo jako o evidentně satirickém thrilleru o zabíjení, který rozhodně není prvním svého druhu. Děj též není nikterak originální. Dvanáct lidí se probudí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají a nemají ani tucha, kde jsou, co se stalo a proč se to děje právě jim. Odpověď není složitá. Byli vybráni, aby si je mohla bohatá elita ulovit. Když pak konzervativní média naznačila, že film představuje návod pro liberály, jak se zbavit Trumpových příznivců, absurdita situace byla dokonána.

Nicméně snímek se do kin ve Spojených státech i jinde po světě stejně podívá, i když v USA nadále umírají lidé při masových střelbách. Trump však momentálně řeší "hoax" (tak epidemii sám nazval) v podobě koronaviru a rovněž demokratické primárky, tudíž nelze očekávat, že by se k tématu nějakým způsobem vracel. Premiéra za mořem tedy proběhne již 13. března 2020 (budou-li kina otevřená) a do České republiky pak snímek dorazí 2. dubna 2020.

"Hunger Games pro dospělé" režíroval Craig Zobel (Z for Zachariah) podle scénáře z pera Damona Lindelofa. Téhle krvavé taškařici o tom, jak se z lovců postupně stává kořist, vévodí Betty Gilpin, jejíž postava si nenechá nic líbit a boháčům pěkně zatopí. V dalších rolích Ike Barinholtz, Emma Roberts, Hilary Swank, Justin Hartley a Glenn Howerton.

Dvanáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit…

Zdroj: SlashFilm

Galerie: 13

Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu Lov: Kontroverzní film o lovu lidí se přeci jen dostane do kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest