Fatman: Mel Gibson jako Santa, kterému jde po krku zabiják

Fatman: Mel Gibson jako Santa, kterému jde po krku zabiják | Fandíme filmu
Takhle to dopadá, když o Vánocích nakrknete nesprávné dítě.

Mel Gibson měl doposud poměrně bouřlivou kariéru. Nejprve řádil v peckách jako Šílený Max a Smrtonosná zbraň, aby postupně naplno rozvinul i svůj režijní talent a v roce 1995 si došel pro Oscara za režii za historický velkofilm Statečné srdce, v němž si sám střihnul i hlavní roli. Všichni si rovněž pamatujeme, jak se ocitl na černé hollywoodské listině, když byl v roce 2006 zadržen pro řízení v opilosti a během výslechu si neodpostil několik silně nekorektních urážek na adresu židovské komunity. Následovaly další skandály včetně obvinění z domácího násilí. Z Gibsona se stal nepřítel číslo jedna a zdálo se, že filmová kariéra je ta tam. Comeback se uskutečnil v roce 2010 v povedeném akčním thrilleru Na hraně temnoty, který však finančně propadl. Zrovna tak se nezadařilo dramatu Pan Bobr, kde sice herecky exceloval, leč ani to nepřilákalo do kin dostatek diváků.

Gibson se ovšem nevzdal a poctivě zkoušel znovu uspět. Jako režisér nabral druhou mízu s válečným opusem Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, za nějž si znovu vysloužil nominaci na zlatého plešouna. Herecky se mu tolik nedařilo, až přišlo temné kriminální drama Na špatné straně, v němž opětovně dokázal, jaká herecká poloha mu je nejbližší. V současné době fanoušci akčních filmů netrpělivě očekávají snímek Boss Level, který je dle prvních ohlasů hodně solidním a brutálním nářezem. Budoucnost tak nevypadá zas tak černě, jako tomu bylo před pár lety. Sám Gibson by rád natočil remake nekompromisního westernu Divoká banda a šuškalo se i o druhém Umučení Krista.

Těžko soudit, zda to klapne, leč v jednom projektu se objeví tutově. Bude jím akční komedie nazvaná Fatman, v němž se Gibson chopí role Santy Clause. Nečekejte ale žádnou vánoční idylku. Obtloustlý fousáč totiž naštve jedno z dětí, když mu místo sladkostí a hraček nadělí do punčochy uhlí, přičemž dvanáctiletý uličník si to nenechá jen tak líbit a obstará si nájemného vraha, aby Santu odpravil. Nedávno byla obsazena i role zabijáka a uzmul ji člověk z nejpovolanějších - Walton Goggins. Ten má s hraním záporáků mnoho zkušeností a jsem si jist, že Santovi pořádně zatopí.

Natáčet se bude letos v Kanadě a o režii a scénář se postará dvojice Eshom Nelms a Ian Nelms. V dalších rolích se můžeme těšit na Marianne Jean-Baptiste, Chance Hurstfielda, Shauna Bensona nebo Deborah Grover.

Zdroje: Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest