Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky

Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Studio Warner Bros. najalo známého modrookého sympaťáka, aby napsal a zrežíroval remake legendární Divoké bandy. A podle všeho se můžeme těšit na pořádně krvavou podívanou. 

Mel Gibson ani ve svých dvaašedesáti letech nepolevuje ve vysokém pracovním tempu na obou stranách kamery a co nevidět by se měl opět posadit na režisérskou stoličku. A jeho další oznámený projekt vypadá opravdu nesmírně zajímavě. Zaměstnanci Warner Bros. před pár dny potvrdili, že slavný herec natočí pro zmiňované hollywoodské studio remake kultovního westernu z roku 1969 Divoká banda (The Wild Bunch). Gibson se ujme nejen úlohy režiséra, ale také výkonného producenta a spolu s nepříliš známým Bryanem Bagbym napíše scénář. Zda si v chystaném filmu i sám zahraje, je prozatím nejisté.            

Divoká banda od režiséra Sama Peckinpaha (Útěk, Pat Garrett a Billy Kid) se odehrává těsně před první světovou válkou na americko-mexické hranici a vypráví příběh skupiny stárnoucích desperátů, kteří by rádi podnikli poslední velkou akci. Doba se však mění a v nastupujícím 20. století už pro klasické pistolníky není místo. Snímek byl nominován na dva Oscary a dodnes patří k nejznámějším zástupcům žánru vůbec. Ve své době nicméně také vzbudil značné pobouření a rozdělil diváky na dva nesmiřitelné tábory. Peckinpah zde totiž vykreslil kovboje velmi realisticky, bez jakýchkoli příkras. Nejsou tu žádní stoprocentně kladní hrdinové. Film rovněž sklidil v 60. letech kritiku za velké množství přehnaně násilných až brutálních scén.

To všechno zní jako ideální látka pro Gibsona. Ať už máte na jeho dosavadní režijní počiny jakýkoli názor, všichni se nejspíš shodneme, že akční a krví zalité sekvence Mel rozhodně točit umí (vzpomeňte na Statečné srdce nebo nedávný Hacksaw Ridge). Prostředí divokého západu mu taktéž není úplně cizí. V roce 1994 ztvárnil titulní roli ve westernové komedii Maverick.

Bohužel zatím nevíme, koho plánuje produkce do snímku obsadit, ani kdy přibližně padne první klapka, neboť Gibson chce stále nejprve zrealizovat své vysněné válečné drama Destroyer. Premiéru znovuzrozené Divoké bandy bychom tedy měli očekávat nejdříve v roce 2020.

Na závěr připomeňme, že remake Peckinpahova westernu se připravoval již před sedmi lety. O projekt tehdy projevil zájem například Will Smith nebo dnes už bohužel zesnulý režisér Tony Scott (Top Gun, Poslední skaut). Jejich vize se ovšem na plátna kin nikdy nepodívala. Snad bude mít Gibsonova verze větší štěstí.

Zde můžete zhlédnout trailer na původní film:

 

Divoká banda

17.06.1969 | USA
Dobrodružný, Western
Info o filmu

Galerie: 7

Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu Divoká banda: Mel Gibson chystá remake westernové klasiky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest