Jumanji: Další level je herecky propojené s původním filmem

Jumanji: Další level je herecky propojené s původním filmem | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Jumanji: Další level nepřestává syslit dolary a raduje se z toho i jedna postava z "jedničky".

Rodinné dobrodružství Jumanji: Další level stále ještě zcela neukončilo svoji pouť po světových kinosálech. Nadále se promítá ve Spojených státech a třeba i u nás jej mají diváci možnost vidět na velkém plátně. Momentálně se pyšní výdělkem v hodnotě 788 milionů dolarů celosvětově, čímž sice nedosahuje úspěchu svého předchůdce (962 míčů), leč sequely to dnes nemívají lehké, tudíž bezesporu úspěch. Řeči o trojce (čtyřce) se přirozeně začaly objevovat hned po premiérovém víkendu a faktem je, že závěrečná pasáž filmu může sloužit jako bezproblémové zakončení příběhu, ale taktéž jako odrazový můstek k dalším dílům.

Jen pro připomenutí: Do titulků tvůrci v čele s režisérem Jakem Kasdanem vložili scénu, v níž instalatér Lamorne Morris (seriál Nová holka) míří do suterénu, kde je hra stále položená na stole, aby opravil rozbitý bojler/topení. Konzole jej zaujme, když v tom se střihem přenášíme do bistra, kde sedí naši "reální" hrdinové v čele s Alexem Wolffem a užívají si vánoční atmosféry. Najednou začnou dunět klasické bubny a my slyšíme obávaný hudební podkres, který tradičně znamená potíže. Čtveřice vyjde ven, přičemž kolem ní uhání stádo pštrosů, s nimiž mají už své zkušenosti. Střih do titulků a konec. Vše nasvědčuje tomu, že videohra vytvořila pomyslný most mezi hrou a realitou. Pokračování se tedy nabízí.

Co ale mohlo mnohým uniknout je, že na konci filmu ve scéně v bistru má cameo herečka Bebe Neuwirth. Ta se po čtyřiadvaceti letech opět představila jako Nora Shepherd, s níž jsme se mohli setkat v původním Jumanji z roku 1995 s Robinem Williamsem v hlavní roli. Nora byla tetou Petera a Judy (dětských hrdinů z jedničky), starala se o ně a po smrti jejich rodičů se s nimi přestěhovala do Brantfordu ve státě New Hampshire. Takže je to celé tak trošku její vina.

Po událostech z jedničky si dle všeho otevřela v Brantfordu bistro, kde se skamarádila s postavou ztvárněnou Dannym DeVitem. Kasdan ke cameu uvedl, že to byl nápad na poslední chvíli, kdy jej uprostřed noci, když na scéně pracoval, napadlo zakomponovat Noru/Bebe do příběhu a ještě více propojit nové filmy s prvním Jumanji. Sice detail, ale i ty se cení.

Zdroj: Collider

Jumanji

15.12.1995 | USA
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Jumanji: Další level je herecky propojené s původním filmem | Fandíme filmu Jumanji: Další level je herecky propojené s původním filmem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest