Jumanji: Čeho bychom se mohli dočkat v dalším pokračování?

Jumanji: Čeho bychom se mohli dočkat v dalším pokračování? | Fandíme filmu
Sony Pictures
(Po)titulková scéna napovídá, čeho bychom se v budoucnu mohli dočkat. 

POZOR, SPOILERY!

Dobrodružná rodinná komedie Jumanji: Další level se nám vcelku dost líbila, neboť šlo o povedené pokračování, které se svému předchůdci minimálně vyrovnalo. Obměněná zápletka byla funkční, nové postavy se chytly a prohození avatarů pobavilo. Prostě poctivá a nenáročná filmová zábava, jež nemá ambici přehřát mozek. Z hlediska tržeb to též nevypadá špatně, i když se zřejmě dostaví očekávaný "sequel" propad a 400 milionů dolarů jen ze Spojených států, respektive miliarda celosvětově z toho tentokrát nebude. Vánoce tržbám opět pomohou, avšak momentálně to vypadá na něco mezi 650 a 750 miliony v součtu. I tak si v Sony mohou mnout roce, poněvadž narazili na zlatou žílu. Zdali to automaticky znamená další shledání se Dwayna Johnsona, Kevina Harta, Karen Gillan, Jacka Blacka a Awkwafiny nelze v tuhle chvíli s jistotou říci, leč vypadá to jako velice realistická varianta. Finanční potenciál je cítit na míle daleko a toho jsou si v Sony moc dobře vědomí.

Ostatně závěr Další levelu nechává dveře pro pomyslnou "trojku" (čtyřku) otevřené. A teď pozor, neboť se bude spoilerovat. Do titulků totiž tvůrci v čele se režisérem Jakem Kasdanem vložili scénu, v níž instalatér Lamorne Morris (v prvé řadě seriál Nová holka) míří do suterénu, kde je hra stále položená na stole, aby opravil rozbitý bojler/topení. Konzole jej zaujme, když v tom se střihem přenášíme do bistra, kde sedí naši "reální" hrdinové v čele s Alexem Wolffem a užívají si vánoční atmosféry. Najednou začnou dunět klasické bubny a my slyšíme obávaný hudební podkres, který tradičně znamená potíže. Čtveřice vyjde ven, přičemž kolem ní uhání stádo pštrosů, s nimiž mají už své zkušenosti. Střih do titulků a konec.

Není těžké odhadnout, obzvláště pro fanoušky znalé původního filmu s Robinem Williamsem z roku 1995, o čem by další díl mohl být. Vše nasvědčuje tomu, že videohra vytvořila pomyslný most mezi hrou a realitou. Co s tím a jaký úkol případně na hlavní hrdiny čeká, lze jen těžko odhadnout. Režisér v rozhovoru pro server TheWrap uvedl, že scénu vnímá ve dvou dimenzích. Jako prostor pro tvorbu dalšího úžasného dobrodružství, bude-li o něj zájem, a když ne, tak jako povedené zakončení celého vyprávění. Sám dodal, že zařadit tuto scénu mu přišlo smysluplné, ale nejdůležitější bylo, aby příběh působil jako ukončený.

Zdroj: EW, The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest