Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury

Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Šikovná tvůrkyně zažívá pravé oscarové šílenství.

Studentka pražské FAMU, Daria Kashcheeva (Darja Kaščejevová), jejíž snímek Dcera byl nominován na Oscara v kategorii nejlepší animovaný krátký film, se v posledních týdnech vážně nenudí a v příštích dnech se to bezpochyby nezmění. Momentálně se nachází v americkém Utahu na festivalu Sundance, kam byla Dcera nominována do oficiální soutěže. Následně se přesune do kalifornského Los Angeles, kde se zúčastní slavnostního oscarového ceremoniálu. My samozřejmě držíme pěsti, aby se zlatý plešoun stěhoval do Česka, neboť na nedávné tiskové konferenci věnované právě nominaci jejího kraťasu na nejprestižnější filmovou cenu, se vyjádřila ve smyslu, že by zde i nadále ráda pracovala. Ostatně na FAMU stále studuje v magisterském programu na katedře animované tvorby. V Nosticově paláci, v němž se tiskovka uskutečnila, jí a producentovi Martinu Vandasovi k úspěchu pogratulovali a štěstí popřáli ministr kultury Lubomír Zaorálek, děkan FAMU Zdeněk Holý a ředitelka Státního fondu kinematografie Helena Bezděk Fraňková.

Snímek Dcera (Daughter) vypráví intenzivní niterný příběh o vztahu otce a dcery, respektive příběh ženy, která se u tátova smrtelného lůžka vyrovnává s dávným, dost možná na první pohled nenápadným traumatem z dětství. Tahle životní zkušenost pak měla velký vliv na formování její osobnosti a vztah k lidem kolem ní. Autorka Daria Kashcheeva napsala scénář, chopila se režie, film nasnímala a vyráběla/upravovala loutky.

Zdroj: mkcr

Galerie: 5

Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury | Fandíme filmu Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury | Fandíme filmu Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury | Fandíme filmu Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury | Fandíme filmu Dcera: Na Oscara nominovaný český snímek ocenil ministr kultury | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest