Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne

Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Internet reagoval příliš konkrétně na obecnou odpověď marvelovského šéfa Feigeho.

Jestliže se jmenujete Kevin Feige a jste šéfem Marvel Studios, vyústí to k velkým titulkům na stránkách hollywoodských zpravodajů a k rozruchu v internetových diskuzích. Něco takového se totiž událo na přelomu roku, po zveřejnění záznamu Kevinovy besedy na půdě Newyorské filmové akademie. Během akce dostali studenti prostor položit mu pár otázek, ze kterých vzešlo pár zajímavých odpovědí.

To podstatné jsme pro vás z besedy shrnuli (Feige o Doctoru Strangeovi 2, o Shang-Chim, o úpravách filmů do poslední vteřiny), ale možná jste se někde jinde na internetu dočetli, že Feige přislíbil, že brzy uvidíme ve světě Marvelu první transgender postavu. Umíte si představit, že to je pro dnešní svět, dělící se do stále víc různých názorových skupin, velká zpráva. Nicméně je to zpráva nepřesná a zkreslená. Pojďme si v tom udělat jasno.

Kevin Feige byl tázán na otázku, zda studio do MCU přinese víc LGBT+ postav a konkrétně transgender charakterů. Odpověď byla jasná: „Ano, rozhodně ano. A velice brzy. Ve filmu, který točíme právě teď.“ Ve chvíli jeho vystoupení před studenty byl v produkci jen film Eternals. Od minulého léta je známo, že se zde objeví první hlavní gay postava a patrně na to Feige narážel. A zpětně se také ukázalo, že opravdu reagoval spíš na první polovinu dotazu, tedy na obecné zastoupení komunity LGBT. Dobře informovanému zpravodaji Variety to potvrdil interní zdroj z Marvelu.

V přiloženém videu si můžete Feigeho reakci na otázku poslechnout v čase 23:15, případně si zkouknout celý záznam. Kevin se v něm dělí o mnohé pocity z minulých i budoucích projektů a rozebírá i některé postupy, kterými studio prochází při plánování a realizaci filmů.

Zdroje: Variety

Galerie: 6

Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu Marvel: LGBT postavy už brzy, transgender zatím ne | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest