Shang-Chi: 98% obsazení budou tvořit asijští herci

Shang-Chi: 98% obsazení budou tvořit asijští herci | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Šéf Marvelu Kevin Feige se rozpovídal o vyšší reprezentaci minorit před i za kamerou.

Šéf Marvelu Kevin Feige pohovořil s filmovými studenty a řeč přišla také na řadu konkrétních otázek ohledně budoucnosti Marvelu. Vedle Doctora Strange 2 se Feige rozpovídal také o snímku Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Feige hovořil obecně o tématech správné volby postav a o reprezentaci. V Shang-Chim může obsazení doplnit několik málo postav z širšího marvelovského spektra, pokud to bude třeba, ale příběh bude zasazený do Asie a 98% obsazení budou tvořit herci asijského původu. Což je přístup podobný tomu, jaký měl Black Panther.

O Black Pantherovi a Captain Marvel Feige konkrétně řekl, že to byly právě tyhle dva filmy, které rozbily veškeré mýty o tom, že diváci na filmy s ženskými nebo minoritními hrdiny nepřijdou. Miliardové tvržby potvrdily, že je to naprostý nesmysl. Marvel tak bude v reprezentaci minorit pokračovat a Feige znovu potvrdil, že právě natáčení Eternals mají přinést silnou reprezentaci LGBTQ komunity. Feige také dodal, že studio nedbá na rozmanitost nejen před kamerou, ale také za ní, takže tvůrci už nejsou jen samí muži běloši, ale většího a většího zastoupení se dostává minoritám a řadu filmů a minisérií nejbližších let píší a režírují ženy. To je podle Feigeho klíčové k tomu, aby studio bylo schopné nabídnout rozmanité příběhy, protože pokud všichni kolem poradního stolu vypadají stejně jako vy, dříve či později začnete nabízet pořád to samé dokola a máte problém.

A že bude část internetu nadávat? Zavděčit se všem podle Feigeho není možné a filmaři by se o to ani neměli snažit. Z připomínek fanoušků sice lze nabrat určitou míru inspirace, ale v zásadě se filmaři musí snažit pokřikování davu vytěsnit. Internet je potom podle Feigeho v jeho současné podobě do značné míry „jáma pekelná“… O čemž ostatně svědčí i nadávky na adresu herce Simu Liu, který hraje v Shang-Chim hlavní roli. Část (především čínských) diváků si stěžuje, že na hlavní roli ve filmu není dostatečně pohledný. Na to herec s nadhledem odpověděl, že fanoušci na tu hrůzu alespoň nemusí koukat každý den v zrcadle, takže to vlastně nemají tak špatné.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Americká premiéra je naplánována na 12. února 2021.

Zdroj: New York Film Academy

Galerie: 4

Shang-Chi: 98% obsazení budou tvořit asijští herci | Fandíme filmu Shang-Chi: 98% obsazení budou tvořit asijští herci | Fandíme filmu Shang-Chi: 98% obsazení budou tvořit asijští herci | Fandíme filmu Shang-Chi: 98% obsazení budou tvořit asijští herci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest