Australské filmové osobnosti pomáhají v boji s požáry

Australské filmové osobnosti pomáhají v boji s požáry | Fandíme filmu
Nicole Kidman, Chris Hemsworth či Margot Robbie... těmhle australským hereckým osobnostem rozhodně není jedno, co se u nich "doma" děje.

Austrálii sužují ničivé požáry nevídaného rozsahu a intenzity, přičemž (nejen) australské filmové celebrity se snaží zmobilizovat společenské zdroje či přímo finančně přispět na boj proti nekontrolovatelnému živlu. V minulých týdnech přišlo v důsledku požárů o život již minimálně 25 lidí a další dva jsou nezvěstní. Dle dostupných informací oheň zničil přes 2000 domů a zhruba osm milionů hektarů porostu. V takové období není finančních nikdy dost, tudíž každá pomoc je vítaná. Třeba americká zpěvačka Pink přislíbila půl milionu dolarů na pomoc v boji s lesními požáry, přičemž do různých akcí a iniciativ se zapojila celá řada celebrit z hudebního a filmového průmyslu, pozadu nezůstali ani sportovci. Nejvíce se samozřejmě ozývají australští rodáci. Kupříkladu herečka Nicole Kidman a její manžel Keith Urban přispěli též částkou půl milionu dolarů. Ta poputuje na pomoc hasičům.

Obdobně se zachoval i Chris Hemsworth, jenž podpořil boj proti požárům částkou milion dolarů.

Další filmové celebrity jako třeba Hugh Jackman se pak snaží využít svého vlivu a šíří informace o tom, jak mohou lidé přispět.

Margot Robbie též vyzvala fanoušky k tomu, aby, pakliže mohou, darovali nějaký ten finanční obnos. Sama poslala neupřesněnou částku na konta řady relevantních organizací s nadějí, že situace se brzy začne obracet k lepšímu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@redcrossau @wireswildliferescue @salvosau @nswrfs @cfavic

Příspěvek sdílel uživatel @ margotrobbie,

Slavných osobností, které se snaží upozornit na vážnost situace v Austrálii, bychom našli přirozeně stovky. Takový Russell Crowe se kvůli závažnosti situace ani nedostavil na slavnostním předávání Zlatých glóbů, z něhož si odnesl cenu za nejlepší herecký výkon v minisérii Nejsilnější hlas. Důvodem jeho absence byly právě požáry v jeho domovině. Situaci osvětlující dopis, v němž známý herec sdělil důvody své nepřítomnosti, za něj přečetla Jennifer Aniston a mimo jiné v něm stálo: „Nenechte se mýlit, tragédie probíhající v Austrálii je následkem klimatických změn. Musíme jednat na základě vědy, přesunout naši globální pracovní sílu k obnovitelným zdrojům energie a respektovat naši planetu. Jen tak máme budoucnost." Jiní to možná vidí jinak, leč podstatné je, že se slavným australským osobnostem daří získat podporu pro potřebné.

Zdroje: Deadline, Instagram I, Instagram II, Instagram III, EW, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest