Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy

Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Zběsilý proces přepisování filmu trval do posledních sekund. S čím se autoři potýkali, kde všude brali inspiraci a co především chtějí fanouškům ságy předat.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Abrams s Terriem hovořili s Georgem Lucasem a snažili se nasát jeho základní hodnoty pro svět Star Wars. Četli spoustu doplňkových knih a komiksů, četli nepoužité scénáře ke starším filmům. Čerpali z toho, co před lety vymysleli scenárista Lawrence Kasdan spolu s J.J. Abramsem, když psali scénář Epizody VII a po očku tehdy koukali dál do budoucnosti. Inspirovali se nápady Riana Johnsona, který připravil Epizodu VIII.

Pak se zavřeli do místnosti s producentkami Kathleen Kennedy a Michelle Rejwan, výtvarníky Rickem Carterem a Kevinem Jenkinsem, trikařem Rogerem Guyettem, kostýmním návrhářem Michaelem Kaplanem a tvůrcem mimozemských bytostí, Neilem Scanlonem. Společně házeli na tabuli nejrůznější myšlenky, které si vzájemně kritizovali, rozebírali a doplňovali, dokud neměli asi 130 stránek nápadů, které alespoň za něco stály a vzájemně jeden ke druhému dávaly nějaký smysl. Z tohoto procesu pak vznikl scénář…který se nakonec stejně do poslední chvíle přepisoval, jak už bylo řečeno na začátku článku.

Jakým způsobem tedy byla sága zakončená? To se dozvíme za pár dní. Terrio zdůrazňuje, že film musel být především definitivní, musí dát divákům odpovědi. Abrams pak tajuplně dodává, že každý dobrý konec by měl být tak trochu nový začátek něčeho nového. Mohla by sága Skywalkerů pokračovat? Podle Abramse mohla, ale za daleko zajímavější a odvážnější považuje, když se právě teď za ní udělá tlustá tečka.

Jestli se to povedlo, nám ještě pár dní nikdo nepoví, protože pro novináře platí přísné embargo. Takhle nicméně brečel zmiňovaný Richard E. Grant, když před časem snímek konečně viděl. Dole v galerii najdete detailní pohled na dvojitý meč Rey a další fotky.

Star Wars: Epizoda IX je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell.

Zdroje: Vanity Fair, Movieweb, GQ, Cinemablend, NY Times, Yahoo,

« Předchozí kapitola

Galerie: 9

Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest