Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase

Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na kritiku reaguje také šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy a Abrams prozradil, který moment z prequelů má nejraději. K tomu nová ukázka.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Režisér J.J. Abrams se pilně chystá na premiéru Star Wars: Vzestupu Skywalkera, které uzavřou poslední trilogii Hvězdných válek i celou ságu Skywalkerů. V rozhovoru pro Rolling Stones přišla řeč na to, jak těžké je příběhy končit, ale hovor se stočil i k Epizodě VII a k tomu, jak je těžké příběhy začínat. Fanouškovská základna Star Wars je tak rozsáhlá a hlasitá, že se uvedení Síla se probouzí logicky neobešlo bez výtek.

Jedna směřovala například k tomu, že se nový film v řadě směrů až příliš podobá konkrétním věcem ze staré trilogie. Abrams o téhle kritice ví, naprosto jí rozumí a přijímá ji. Zároveň vysvětlil, že původní filmy jsou skutečnou historií světa, ve kterém se nový příběh odehrává. Ten se celý odvíjí ve stínu staré trilogie a nové postavy jsou ovlivněné hříchy svých předchůdců. Abrams proto měl pocit, že aby bylo možné nový příběh vyprávět, bylo nezbytné se do světa Star Wars "vrátit". A je třeba si říct, že feeling starých dobrých Hvězdných válek v tom nejlepším slova smyslu, se The Force Awakens dařilo evokovat znamenitě.

Další hlasitou kritikou některých staromilců bývá, že nová trilogie není příběhem Luka, Leiy a Hana, ale nových postav. Na to Abrams říká, že vrátit původní hrdiny do centra dění samozřejmě šlo, ale jemu zkrátka přišlo lepší vyprávět příběh někoho nového a ze starých hrdinů udělat doplňující postavy. Nové postavy navíc jsou podle Abramse s těmi staršími velice těsně provázané.

A výtky šlo slýchat také na adresu toho, že základna Starkiller zničí celou sluneční soustavu s miliardami živých tvorů, aniž by to v Síla se probouzí jakkoliv rezonovalo. K tomu Abrams prozradil, že původně na jedné z planet měla být postava, které se měl snímek věnovat, aby si diváci dokázali masivní genocidu lépe personifikovat. Ale ve střižně se ukázalo, že scény působí jako krok stranou a navíc z filmu zmizela celá jedna další část příběhu, která měla dané situaci předcházet, a tak zkrátka musela tahle podzápletka z příběhu pryč. Abrams také prozradil, že právě odsud pochází většina vystřižených scén se zesnulou herečkou Carrie Fisher, které později filmaři využili k tomu, aby ji „oživili“ pro návrat generálky Leiy ve Star Wars: Vzestupu Skywalkera.

Jakkoliv si fandové stěžují na to či ono, Abrams je vděčný za to, že i ti největší odpůrci mají ságu rádi natolik, že jim i pasáže, které nemají rádi, slouží alespoň jako námět k dlouhým a vášnivým diskusím. Jenže fanoušci jsou jedna věc. Co když se ale vaše pokračování nelíbí původnímu tvůrci? Šéf Disneyho Bob Iger ve svém nedávno vydaném memoáru psal o tom, že George Lucas s The Force Awakens spokojený nebyl. Jak se k tomu J.J. staví?

Další kapitola »

Galerie: 11

Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest