Star Trek Into Darkness: Oficiální synopse

Star Trek Into Darkness: Oficiální synopse | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Konečně víme, o čem film bude. Potvrdila synopse konečně záporáka? Opustí Zachary Quinto Star Trek? A jaké technické parametry snímek slibuje?

Čtrnáctého prosince bychom se konečně měli dočkat prvního traileru a devítiminutového IMAX preview (které bude promítáno i na pražské Floře!), a tak není divu, že J.J. Abrams a spol. konečně začínají o Star Trek Into Darkness vyzrazovat příběhové podrobnosti. Následuje oficiální synopse:

V létě 2013 průkopnický režisér J.J. Abrams přinese explozivní akční thriller, který „Star Trek zavede do temnoty“ (takes Star Trek Into Darkness). Posádka Enterprise je povolána domů, nalézá zdemolovanou flotilu i hodnoty, které flotila hájí. Náš svět je v krizi a za veškerý teror může nezastavitelná síla, která vzešla z vlastních řad. Kapitána Kirka se události osobně dotknou a nehodlá je nechat bez odezvy. Vydává se do válečné zóny, aby polapil člověka, který má sílu zbraně hromadného ničení. Naši hrdinové jsou vehnáni do epické šachové partie, která se hraje na život a na smrt. Láska projde zkouškou, přátelství budou roztrhána na kusy, a pokud má Kirk zachránit jedinou rodinu, která mu ještě zbývá, neobejde se to bez obětí. Tou rodinou je Kirkova posádka.

Základní zápletka slibuje temnou, napínavou a emocionálně vypjatou podívanou, nicméně pojďme si ji maličko rozebrat. Už v prvním filmu přišel Kirk o svého otce. Pokud mu tentokrát autoři zabijí i matku a většinu přátel (viz „jedinou rodinou, která mu ještě zbývá“), je to částečně kruté a částečně laciné, co myslíte? O koho by musel Kirk přijít příště, aby stále bylo dost v sázce? O půl posádky? Zdá se také, jako by synopse potvrzovaly předchozí spekulace o záporákovy. Synopse říká, že souboj bude pro Kirka osobní, že zrádce pochází z vlastních řad, a že má sám o sobě sílu zbraně hromadného ničení. To vše by sedělo na Garyho Mitchella, Kirkova nejlepšího přítele, který v původní epizodě seriálu působením neznámé energie získá nadlidské schopnosti a začne být výjimečně nebezpečný. Kirkovi pak nezbývá nic jiného, než svého nejlepšího přítele zneškodnit.

O tom, že hlavním záporákem filmu bude právě Mitchell, byl už v lednu přesvědčený server Badass Digest, na prázdninovém Comic-Conu v San Diegu pak Mitchellovo jméno uklouzlo i Karlu Urbanovi (Dr. McCoy). Na druhou stranu, postava Michella byla uvedena už v doprovodném komiksu, na který dohlížejí tvůrci filmu, měl by být kanonický a scenárista Roberto Orci dokonce možnost, že by záporákem mohl být Michell, výslovně popřel. Opět tedy nezbývá než čekat, zda palčivou otázku fanoušků nezodpoví blížící se trailer.

Když už je řeč o komiksech, nelze nezmínit také chystanou prequelovou minisérii Star Trek – Countdown to Darkness, která bude mít čtyři čísla a začne vycházet zkraje příštího roku. Příběh minisérie vymyslel scenárista Roberto Orci a bude úzce svázána s očekávaným filmem. Dole v galerii si pak můžete prohlédnout obálky prvních dvou čísel. A když je řeč o „minulosti“ nejde se nezmínit také o budoucnosti. V posledních dnech se internetem rozšířily zprávy o tom, že by se Zachary Quinto mohl ve Star Trek Into Darkness objevit jako Spock naposledy. Quinto rychle reagoval v tom smyslu, že se jedná pouze o větu vytrženou z kontextu, a že na úvahy o třetím filmu je momentálně brzy. Takže pokud patříte mezi Quintovy fanoušky, nepropadejte panice!

Na úplný závěr dodáváme ještě několik technických zajímavostí. Jak už delší dobu víme, část Star Trek Into Darkness byla natočena na fenomenální formát IMAX. Ještě déle je také potvrzené, že film bude konvertovaný do 3D. Teď bylo také potvrzeno to, co z toho logicky vyplívá – Star Trek Into Darkness je vůbec prvním celovečerním filmem, ve kterém budou scény natočené na formát IMAX 2D konvertovány do 3D. Co to znamená pro diváky? Dost možná především smutnou skutečnost, že by v IMAXech film leckde vůbec nemusel být promítán ve 2D – tedy tak, jak byl natočen. Minimálně to zatím vypadá, že se Star Trek 2 nebude promítat v IMAXech z filmového pásu, jsk byl fenomenálně prezentován Temný rytíř povstal. Zároveň bude Star Trek Into Darkness teprve devátým celovečerním snímkem, který bude prezentován ve zvukovém formátu Dolby Atmos, který v České republice budeme moci poprvé okusit díky Hobitovi.

Zdroje: Bleeding Cool, Erik Davis Twitter, Slashfilm, Trek Movie, SFX Magazine, Badass Digest

Galerie: 2

Star Trek Into Darkness: Oficiální synopse | Fandíme filmu Star Trek Into Darkness: Oficiální synopse | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest